Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Fudbal
03.04.2022. • 13:00

PREDRAG MIJATOVIĆ U TEME DO ARENE (2. DEO): Postigao sam možda najvažniji gol u istoriji Reala

PREDRAG MIJATOVIĆ U TEME DO ARENE (2. DEO): Dao sam najvažniji gol u istoriji Reala /03.04.2022.
Bivši fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije bio je gost u emisiji ""Teme do Arene"

Legendarni fudbaler Predrag Mijatović govorio je o svom dolasku u Španiju u drugom delu emisije "Teme do Arene".

"Kada sam stigao u Valensiju, imao sam reputaciju, bio sam kapiten Partizana, očekivao sam mnogo više novinara, a onda sam shvatio da sam došao negde gde me niko ne poznaje. Prvo pitanje je bilo da objasnim na kojoj poziciji igram. To mi je bio šok, ali brzo sam se snašao i shvatio da moram da krenem od nule", pričao je Mijatović.

Bio strah i trepet za svaku odbranu u Španiji, a toliko moćno osećao se samo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. godine.

"Dva puta u životu sam se osećao toliko moćno da mogu da dam gol kada god poželim, u Valensiji i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. godine, da kada god je potrebno i kada to želim, da mogu u narednih desetak minuta da dam gol. Tada sam možda i bio najbolji strelac kvalifikacija".

Toliko nezaustavljivo se nije osećao ni kada je igrao finale Lige šamoiona, ali je otkrio da je znao da će je osvojiti.

"Tada sam imao osećaj da ćemo da osvojimo Ligu šampiona, nisam imao na osnovu čega da mislim da ću dati gol, jer do tada u celoj Ligi šampiona nisam dao niti jedan gol, delovalo je nemoguće, svi daju golove i ja mislim u sebi igraš u Real Madridu i osvojićeš Ligu šampiona, da li je moguće da nisi dao nijedan gol, i u finalu te Bog pogleda i dam možda i najvažniji gol u istoriji Real Madrida".

Pre tog finala protiv Juventusa, Mijatović je otkrio da mu je list bio povređen.

"Fizioterapeut i ja nikome nismo rekli za povredu lista pred finale, rekao sam mu ako me ne oporaviš, moraću da te ubijem. Čak ni Jup Hejnkes nije znao, samo smo doktoru rekli posle poslednjeg treninga, da bi mogao da mi napravi neki koktel koji nije doping, a koji će mi ublažiti bol, i na kraju me oporavio".

 

Koliko je taj trofej važan svedoči i to da legendarni fudbaler misli da bi neki drugi klub danas bio "najveći na svetu".

"Da se te sezone, posle 32 godine, nije osvojila ta Liga šampiona za Real, verovatno bi neko od drugih klubova, možda čak i taj Juventus sada bio najveći klub na svetu. Možda je ta titula i prekretnica iz starog u novo doba Reala".

O svom vremenu koje je proveo kao sportski direktor Madriđana, Mijatović kaže da nije imao puno iskustva ali da je znao šta želi.

"Te tri godine kao sportski direktor su jedno divno iskustvo. Ja sam jedini sportski direktor kog je potpisao kadnidat za predsednika, ja sam se sa njim borio da dođemo na tu poziciju, takođe sam prvi sportski direktor koji je preuzeo Real posle tri godine bez titule, menjali su se treneri non stop. Onda sam došao ja bez puno iskustva ali sa vrlo jasnim idejama. Prva je bila da osvojimo titulu, jer nam je posle tri godine trebala, druga je bila da napravim kombinaciju mladosti i iskustva, da se napravi jedan dobar ambijent, da se stvori pobednički mentalitet. Da mlađi koji dolaze znaju gde su došli, a da se stariji koji su dugo bez trofeja resetuju".

Na pitanje ko je za njega najbolji fudbaler svih vremena, bivši fudbaler nije imao dilemu.

"Za mene je najbolji ikada Maradona, kada gledamo celokupni paket. I fudbal i harizma i ta popularnost, za mene je to to", rekao je Peđa.

Ostatak emisije pogledajte na našem YouTube kanalu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci