Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Shortlist
arenasport2
Na programu od 04:00
TSC - Kolubara
arenasport3
Na programu od 04:00
Union - Club Brugge
arenasport4
Na programu od 04:00
Marseille - Villarreal
arenasport5
Na programu od 05:00
Don't Look Down
Otvori pretragu
Zvezda
Fudbal
20.07.2021. • 20:59

ZVEZDA SPREMNA ZA EVROPSKI DEBI: Vreme je za Loisa Dionija

Zvezda
(MN PRESS)
Naslućuje se sastav crveno-belih pred gostovanje Kairatu

Crvena zvezda iza sebe ima fantastičnu sezonu na sva tri fronta, ali sada Dejan Stanković mora da pritisne "restart" i krene od nule u novu evro-odiseju koja počinje u Kazahstanu.

U sredu od 16 časova počinju kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima Zvezda mora da preskoči prepreku manje nego inače, međutim prva neće biti nimalo jednostavna. Da je mogao da bira, Stanković bi želeo da izbegne Kairat, ali pobeđivao je već i jače timove od njih.

Zvezda je u Kazahstan otputovala sa 25 fudbalera, sa izuzetkom tek suspendovanog Gobeljića, a najvažnija vest za Stankovića je da su svi potpuno spremni za meč.

"Hvala Bogu svi su zdravi izašli sa priprema i sada sam na slatkim mukama koga da stavim u tim. Najbitnije mi je da ekipa diše kao jedan. Svi razumemo datu situaciju i nemam dvojbe oko startnih 11. Svako iz grupe može da doprinese uspehu klub", poručio je Stanković pred ukrcavanje na dug let u Almati.

Želeće od svojih momaka malo više nego protiv Vojvodine (0:0), kada su zaista uspeli sve sem da postignu gol, a u tu svrhu jedina promena mogla bi da bude u samom špicu.

"Mister" je u više navrata upozorio da je Kairat vrlo direktna i čvrsta ekipa, koja vrlo dobro zna da igra iza lopte, pa će ponovo vezni red imati zadatak da ih "probije", dok će istovremeno morati da budu jaki u duelu i da smanje greške na minimum.

Najveća dilema pred meč bila je da li će Zvezda u Kazahstanu početi sa trojicom ili dvojicom štopera, ali pretpostavka je da će crveno-beli ipak ostati pri standardnijih 4-2-3-1.

Tako bi u odbrani ispred kapitena Milana Borjana trebalo da igraju Milan Gajić, novi štoperski tandem Srđan Babić i Aleksandar Dragović, dok je mesto levog bočnog naravno rezervisano za Milana Rodića. Biće zanimljivo videti da li će Miloš Degenek, o kome se sve više priča, uopšte biti u protokolu.

U veznom redu, zbog čvrstine, trebalo bi ponovo očekivati Sekua Sanoga i Nenada Krstičića, dok ćemo u slučaju ofanzivnijih potreba sigurno na terenu videti Gelora Kangu.

Što se tiče napada - "trozubac" iza napadača se neće menjati. El-Fardu Ben bi trebalo da igra po desnom boku, dok će se Mirko Ivanić i Aleksandar Katai menjati na mestima ofanzivnog veznog i levog krila, kada i najbolje sarađuju.

U napadu bi trebalo da vidimo novajliju Loisa Dionija, koji bi trebalo da ima prednost u odnosu na Milana Pavkova i Nikolu Krstovića, iako je najkraće tu.

Igrao je nekoliko minuta u "generalci" protiv Šturma, nije ga bilo na terenu protiv Vojvodine, pa bi ovo mogao da bude njegov zvanični debi. Nije ni kratko tu, već je dve nedelje sa novim saigračima, osetio je igru crveno-belih i odmah bi mogao da pomogne...

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Zvezde za Kairat:

Borjan - Gajić, Babić, Dragović, Rodić - Sanogo, Krstičić - Ben, Ivanić, Katai - Dioni.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci