Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport2
Na programu od 04:30
Podravka - Rostov
arenasport3
Na programu od 04:15
Krka - Mega Soccerbet
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Western Sydney Wanderers
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Dejan Savićević Dragan Stojković
Fudbal
23.02.2021. • 10:20

"PIKSIJU" SE MENADŽERI NEĆE MEŠATI U POSAO: Dejo veruje u gvozdenu disciplinu

Dejan Savićević Dragan Stojković
MN Press - arhiva
"Igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice"

Srbija je dva meseca čekala selektora i konačno ga dočekala. Dragan Stojković prihvatio je ponudu "orlova" i u toku nedelje i zvanično će biti promovisan u naslednika Ljubiše Tumbakovića, a već je poznato i ko će biti deo njegovog stručnog štaba.

"Piksi" je legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala i već u prvim izjavama može se naslutiti šta će tražiti od svojih igrača, a optimisti su i njegovi nekadašnji saigrači.

Jedan od njih je i čuveni Dejan Savićević, koji je sa Piksijem igrao u Zvezdi, potom i u reprezentaciji.

"Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi", rekao je Savićević za "Informer".

"On je pravi čovek da reprezentativcima probudi patriotizam i osećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da to Srbija sada nema. Jer da ima, uz kvalitet igrača koji poseduje, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem reprezentacije Srbije. Ako Piksi ne može da se nametne autoritetom i reši pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao", dodao je prvi čovek crnogorskog fudbala.

"Takođe, Piksi ne dozvoljava mešanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: 'Ovaj mora da igra zbog menadžera'", ubeđen je Savićević.

Pamti dobro Savićević kakav je fudbaler bio Stojković, dodaje da ne bi trebalo vući paralele između "Piksija igrača i Piksija trenera", ali dodaje da se dobro zna da će kod njega na snazi morati da bude gvozdena disciplina što je lakše u klubu, nego u reprezentaciji.

"Posebno što igrači na okupljanje nekada gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice", rekao je Savićević.

Prve mečeve Srbije pod palicom Stojkovića videćemo već krajem marta kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a u Beograd stižu Irska i Portugal. Podršku za sada ima, ali jedan loš rezultat može da je okrene preko noći.

"Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dve oštrice. Ako bude išlo dobro Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće. Uveren sam da će brzo da se uklopi, nema veze što je dugo živeo van Srbije. Vrlo je važan start kvalifikacija. Retko se dešavalo da se loše počne, a dobro završi", zaključio je Savićević.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci