• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
PARTIZAN: Šansa novim klincima...
Izvor: Mondo | Autor: Vladimir Sukdolak | Postavljeno: 09.01.2019.
I Zoran Mirković je nastavio praksu prethodnika da na pripreme prvog tima povede talentovane tinejdžere... Rikardo...

MONDO/Vladimir Sukdolak

Teško da će tim Partizana u ovom zimskom prelaznom roku pretpreti neke bitnije izmene, što će reći da će isto jezgro ekipe koja je igrala jesenas i u prolećnom delu pokušati da odbrani trofej u Kupu Srbije i da proba da osvoji drugo mesto u ligi, jer je osvajanje titule u granicama naučne fantastike.

Iako su iz uprave crno-belih najavljivali da će do početka priprema (a to je danas) biti izmena u sastavu, prema onome što su novinari videli u "Zemunelu" - status quo.

Jedino iznenađenje je da na spisku koji je podeljen novinarima, a ni među igračima nije bilo prvog strelca ekipe Rikarda Gomeša, ali će se on priključiti ekipi od srede. Sportski direktor Partizana Ivica Iliev ranije je izjavljivao da se "mnogi klubovi" interesuju za Portuglaca, ali da još nema konkretnih ponuda.

Na spisku nije ni Armin Đerlek, ali samo iz zdravstvenih razloga - dobio je boginje.

Na početak priprema došao je i Saša Zdjelar, za koga se pisalo da sigurno odlazi. Međutim, on je i dalje član crno-belih. Mada, kako to već obično biva, nije iskjučeno da do kraja prelaznog roka i priprema, on ili neki drugi fudbaler razduži opremu Partizana.

Ono što jeste ispunjeno, to je broj novih mladih, talentovanih igrača koji će iskusiti kako je to biti član Prvog tima. Makar samo na pripremama. To se, pre svega, odnosi na Filipa Stevanovića o kojem se već pišu hvalospevi i koji je veliki potencijal. Uz njega, šansu da se dokažu među starijima su i Balaž, Strahinja Pavlović...

Partizan će prvi deo priprema obaviti u Beogradu do 25. januara, a potom odlazi u Tursku, gde ostaje do 8. februara. Partizan će u Antaliji odigrati nekoliko kontrolnih utakmica (Šahtjor iz Donjecka, Slovan iz Libereca, Krakovija, Krila Sovjetov...).

 

Predsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je da se ciljevi ne menjaju.

"Počinjali smo ove prozivke uvek sa nekim željima, ciljevima i principima koji se nikad nisu menjali. To je uvek borbba za trofeje, borba da pobedimo. Taj princip se nije menjao. Ponekad zbog tih silnih nepravdi nekad izgleda da nema nade, ali kad nema nade ima principa. Treba da ostanemo pri tim principima i da to uvek pravedno i po zasluzi", rekao je Vučelić.

On je zatražio od igrača da se "ne opterećuju vansportskim nepravdama".

"Svevišnji stavlja teret na ramena tačno koliko ta ramena mogu da izdrže", bio je duhovno nadahnut Vučelić.

Sportski direktor Ivica Iliev poželeo je igračima sledeće:

"Poželeo bih vam prvo veru u sebe, u saigrače, trenera i upravu. Mi moramo da budemo jedno, jer samo tako možemo da idemo napred. Nećemo da gledamo iza nas, već samo napred. Želim vam hrabrosti i da pokažemo da smo na terenu najbolji".

Na spisku koji je podeljen novinarima u "Zemunelu" je 29 imena:

Vladimir Stojković, Filip Kljajić, Marko Jovičić, Nemanja R. Miletić, Nemanja G. Miletić, Slobodan Urošević, Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Miroslav Vulićević, Luka Cucin, Saša Ilić, Milan Smiljanić, Saša Zdjelar, Nebojša Kosović, Danilo Pantić, Jovan Kokir, Marko Janković, Zoran Tošić, Nemanja Nikolić, Đorđe Ivanović, Gabrijel Enake, Mark Valijente, Goran Zakarić, Aleksandar Šćekić, Filip Stevanović, Strahinja Pavlović, Balaž, Popović.

***Rikardo dolazi u sredu, Đerlek ima boginje.

Marko Janković operisan, oporavak dva meseca

 

<< NAZAD