• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Osvojio je SVE: Niko nikad kao Pedro!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 30.05.2019.
Španski as upotpunio je u Bakuu svoju kolekciju međunarodnih zlatnih medalja - jedinom koja mu nedostaje.

Tanjug/AP/Dmitri Lovetsky

Italijanski stručnjak Mauricio Sari (60) osvojio je svoj prvi trofej, Čelsi je treći put u ovoj deceniji trijumfovao u međunarodnom takmičenju, a Eden Azar (28) je na oproštaju od "plavaca" srećan mogao da kaže da je došlo vreme za rastanak.

U večeri ubedljive Čelsijeve pobede protiv Arsenala u Bakuu, veliki kuriozitet je i to da je Španac Pedro Rodrigez (31) upotpunio svoju kolekciju međunarodnih trofeja kakvu nema niko!

Španski as postao je prvi igrač u istoriji koji je osvojio sve najveće međunarodne trofeje u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji.

Sa Čelsijem je u Azerbejdžanu osvojio Ligu Evrope, a prethodno je sa Barselonom tri puta "uzeo" Ligu šampiona - 2009, 2011. i 2015. godine. Takođe, sa Kataloncima je triput bio osvajač Superkupa Evrope, a dva puta pobednik FIFA Svetskog prvenstva za klubove.

Ako se tim uspesima dodaju i vrhovi koje je dostakao sa reprezentacijom španije - osvojeno Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko prvenstvo 2012, zaokružuje se slika o uspesima kakve će teško neko ponoviti.

Takođe, interesantno je da je Pedro bio strelac u svim međunarodnim klupskim finalima - 2009. u FIFA Svetskom prvenstvu za klubove, 2011. u finalu Lige šampiona, 2015. u UEFA Superkupu i ove nedelje, u finalu Lige Evrope, u kojem je savladao Petra Čeha za vođstvo "plavaca" 2:0.


Uz to, dobro je upamćen i njegov podvig iz 2009. godine, kada je bio strelac u šest takmičenja za Barselonu.

Spisak njegovih podviga i odličja bio bi još duži ako bismo nabrajali njegovih pet titula prvaka Španije sa Barsom, osvojena Premijer liga sa Čelsijem, tri Kupa kralja, jedan FA Kup...

Iako je pred njim još godina na vrhunskom nivou, momak sa Tenerifa odavno može nasmejan da se osvrne ka svemu što je uradio i osvojio...

A, osvojio je sve.

<< NAZAD