Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 14:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport3
Na programu od 14:00
Manchester United - LASK
arenasport4
Na programu od 13:45
San Pablo Burgos - Andorra
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
11.07.2020. - 21:05

Novi FINANSIJSKI REZOVI u Zvezdi!

FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić
Generalni direktor na početku priprema srpskog šampiona odgovarao na ranije dostavljena pitanja medija.

Zbog pandemije korona virusa, fudbalerima Crvene zvezde smanjene su plate tokom tri meseca za 50 odsto, ali to nije sve.

Igračima srpskog šampiona sledi novi finansijski rez, najavio je generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Biće ozbiljnih rezova, već smo svim zaposlenima smanjili plate na 20 odsto, na čelu sa mnom. Smanjićemo igrački kadar, a biće i smanjenja plata. Igrači moraju da shvate da to nije nečiji hir, već se radi da bi klub opstao. Ne znam šta će biti konkretno, ali razgovaraćemo sa igračima i moraju da prihvate da je to realnost", istakao je Terzić tokom prvog treninga ekipe za sezonu 2020/21.

Kao razlog za novo smanjenje plata, Terzić je naveo posledicu ekonomske krize zbog pandemije korona virusa i naglasio da je tako u svim evropskim klubovima.

"Povod je svetska ekonomska kriza, pandemija korona virusa. Ništa neće biti kao što je bilo. Kriza će ostaviti posledice i na fudbal. Mi smo od januara imali minimalne prihode, a rashodi su ostali isti. Od čega da živimo ako tržište u Evropi stane. Šta ako budemo igrali kvalifikacije bez publike", rekao je Terzić.

Pandemija opasnog virusa uticala je i na infrastrukturne planove crveno-belih. Planirana izgradnja novog stadiona ostavljena je za neka bolja vremena...

"Pandemija je uticala na ceo svet, to je kriza sa nesagledivim posledicama. Trenutno je sve stalo, tako da u ovom momentu ne razmišljamo o tome".

Terzić je više puta tokom svog izlaganja konstatovao da je Crvena zvezda tokom njegovog šestogodišnjeg mandata u finansijskom plusu, a nije želeo da se osvrće na temu o dugovanjima.

"Već sam umoram od priče u kakvom sam stanju zatekao klub. Znam da je za ovih šest godina koliko sam tu Zvezda u finansijskom plusu", naglasio je.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

  • Mrkela ništa ne bi menjao: Može i SADA da se završi prelazni rok!
  • Kapitenova poruka zvezdašima: Vidimo se u Ligi šampiona!
  • Oglasila se i Zvezda, ne četvorica, nego ŠESTORICA pozitivnih!
  • Onazi sve bliži Zvezdi? FRKA u Turskoj, probao da POBEGNE iz Denizlija!

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci