Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 01:20
Pregled 23 I 24.02.2021
arenasport2
Na programu od 01:30
Verona - Juventus
arenasport3
Na programu od 00:00
LA Lakers - Portland
arenasport4
Na programu od 00:30
Bordeaux - Metz
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Maradona
Fudbal
22.01.2021. • 23:23

NOVE OPTUŽBE ZA DIJEGOVOG DOKTORA: Leopold Luke u problemu

Maradona
Tanjug/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP
Muke za lekara legendarnog Argentinca...

Strasti se ne smiruju posle smrti Dijega Armanda Maradone. Legendarni argentinski fudbaler je preminuo u novembru prošle godine i od tada se pojavljuju nove informacije.

Vlasti su pokrenule istragu i žele da utvrde da li je postojao lekarski nemar ili neka velika greška prilikom lečenja koja je dovela do smrtnog ishoda. Posebno se proverava doktor koji je lečio Dijega – Leopold Luke.

Sada su u žižu javnosti dospele nove optužbe na njegov račun. Da je falsifikovao Maradonin potpis tri meseca pre smrti, kada je tražio njegovu medicinsku istoriju. Do tog saznanja je policija došla pošto je prilikom pretresa odnela sva bitna dokumenta iz Lukeove kuće.

– Pronađena su tri papira sa tim zahtevom, na dva se vidi identičan, Dijegov, potpis, dok kod trećeg nije tako. Sumnja se da je treći falsifikovan – rekao je neimenovani izvor za meksički „Foks sport“.

To dodatno doliva „ulje na vatru“, ali spomenuti izvor ipak želi da bude oprezan dok se ne utvrde sve činjenice.

– Uradiće se sve neophodne analize. Sa pravne strane je potrebno reći da to što je Luke koristio taj dokumenta da podigne kartone sa Maradoninom medicinskom istorijom ne mora da znači da je on bio taj koji je falsifikovao potpis. Jedino smo utvrdili da je Luke imao taj zahtev kod sebe i da ga je iskoristio u bolnici za dobijanje tih papira. Istraga se nastavlja – jasne su reči izvora ovog portala.

Stvari zaista ne deluju dobro za Lukea…

Poslednje vesti

Poslednji video snimci