Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Wolfsburg - Lille
arenasport2
Na programu od 06:00
Nice - Strasbourg
arenasport3
Na programu od 06:30
Zagreb - Vardar
arenasport4
Na programu od 06:00
Elche - Cadiz
arenasport5
Na programu od 06:00
Tommy
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 06:00
Chelsea - Juventus
arenasport7
Na programu od 06:00
Roma - Zorya
arenasport8
Na programu od 06:00
Milwaukee - LA Lakers
arenapremium1
Na programu od 06:00
Zenit - Chelsea
arenapremium2
Na programu od 06:00
Atlanta - Charlotte
arenapremium3
Na programu od 06:00
Igokea mtel - Partizan NIS
Otvori pretragu
Dejan Stanković
Fudbal
16.10.2021. • 12:02

MLAĐI IGRAČI MORAJU DA ZASLUŽE ZVEZDIN DRES: Stanković pred Kolubaru

Dejan Stanković
(MN Press)
Zvezda traži devetu pobedu u domaćem prvenstvu

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Kolubari u Lazarevcu u meču 13. kola Superlige Srbije.

Trener crveno-belih, Dejan Stanković, govorio je pred utakmicu u kom je njegov tim izraziti favorit:

''Prijala nam je pauza donekle, jer smo imali dosta momaka koji zbog korone i povreda nisu mogli da budu u punom trenažnom procesu, pa nisu mogli da isprate program za to vreme. Imali smo Kangu, Erakovića i Gordića u reprezentaciji, ali mene najviše zabrinjava povratak posle korone. Pričao sam sa Dejanom Savićem, zvao me je, čuli smo se, ko zna kakvi ćemo se vratiti fudbalu posle toga. Lično sam se vakcinisao skoro trećom dozom, moja familija takođe i ne znam kako možemo drugačije da "završimo" koronu, ako ne budemo odgovorni sami prema sebi. To je nešto s čim se borim, jer se svakog dana pojavi sa probelmom i tome treba stati na put'' rekao je Stanković, a potom detaljnije govorio o timu koji će izvesti protiv Kolubare:

''Nemamo roster za odmaranje, znate i sami da Katai ne trenira, krenuo je „lagano“ posle korone, a pre toga je takođe imao zdravstvene probleme. Videćemo ko je zdrav, recimo i Kanga je kasno stigao, Eraković nije igrao poslednju utakmicu za reprezentaciju, na moje veliko iznenađenje, ali on je odmoran. Sigurno ćemo izaći u najjačem sastavu, nema kalkulisanja, u takmičarskom smo ritmu. Što se tiče mladih igrača, oni moraju da zasluže Zvezdin dres da bi igrali. Ali navikao sam se na te priče, jer ako budu oni igrali, pitaće se za nekog trećeg, pa petog. To je kao „hrčak u kavezu“, uvek će biti pitanje za nekog, ali ponavljam da se Zvezdin dres zaslužuje i da igraju oni koji se izbore za to, a ne imena. Uvek izvodim tim prema planu, igri protivnika, tome ko se kako oseća i u kakvoj je formi''.

Potom je istakao da iako njegov tim čeka meč Lige Evrope protiv Mitjulanda, trenutno je fokus isključivo na Kolubari:

''Potpuno smo usmereni na Kolubaru. Svaki povratak sa pauze nosi dozu rizika, jer je prirodno da se čovek opusti na odmoru, ali smo dobro radili u prethodnih sedam dana. Razmišljam o ovom mini ciklusu gde imamo tri utakmice u sedam dana, prvo Kolubara, pa Midtjiland, pa Radnički. Želimo da budemo pozitivni. Dovoljna je i pobeda od 1:0, pa da se odmorimo i spremimo za Dansku, ne razmišljam ni o čemu drugom. Što se tiče uslova i terena, to su sve izgovori, a toga kod nas nema. Ne postoji''.

Za kraj, Stanković je otkrio da pomno pravi mlade igrače na kaljenju u filijali, Grafičaru:

''Naravno da ih pratim, dobijam izveštaje o njihovim igrama i samo neka tako nastave da rade. Ne mogu da računam na njih, nisu registrovani za Zvezdu, već za drugi tim, ali pratim ih'', zaključio je Stanković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci