Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:00
Čukarički - Slovan Bratislava
arenasport2
Na programu od 15:00
Udinese - Atalanta
arenasport4
Na programu od 14:30
Budućnost VOLI - Partizan NIS
Otvori pretragu
Fudbal
14.01.2021. • 09:42

MINISTAR LJUT NA IGRAČE JUNAJTEDA: I za vas važe ista pravila!

Tanjug/Pool via AP/Peter Powell
Nedopustivo ponašanje poznatih fudbalera na terenu!

Vlada Velike Britanije sve više je zabrinuta zbog bliskih kontakata fudbalera na utakmicama koji se grle i ljube prilikom proslave gola, čime se rizikuje povećanje infekcije korona virusom i zaustavljanje sportskih takmičenja.

"Svi u zemlji morali su da promene način na koji komuniciraju sa ljudima kao i način rada. Fudbaleri nisu izuzetak. Postoje sigurnosne smernice za korona virus, a fudbaleri ih moraju poštovati kao i fudbalske vlasti koje ih moraju strogo sprovoditi", napisao je ministar sporta Najdžel Hadelston na svom Tviter nalogu.

Usred sve većeg broja slučajeva zaraze novim virusom, Premijer liga je upozorila klubove da će biti izrečene kazne zbog kršenja pravila, a jasan primer tih prekršaja bio je grljenje fudbalera Šefild junajteda i Mančester junajteda posle golova.

 

Liga je konfigurisala protokole za povratak takmičenja u martu prošle godine zajedno sa Džonatanom Van-Tamom, zamenikom glavnog medicinskog službenika za Englesku, koji je takođe pozvao igrače da izbegavaju grljenje.

"Sad smo na veoma opasnom mestu. Trebalo bi izbegavati svaki bliski kontakt među ljudima", rekao je Van-Tam.

Novi oblik korona virusa širi se Britanijom, gde je zabeleženo više od 83.000 smrtnih slučajeva od te bolesti.

Britanija je u utorak prijavila 1.243 smrtnih slučajeva, što je njen drugi najveći broj dnevnih smrtnih slučajeva od početka pandemije prošle godine.

(Beta)

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci