Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport2
Na programu od 04:30
Podravka - Rostov
arenasport3
Na programu od 04:15
Krka - Mega Soccerbet
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Western Sydney Wanderers
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Nemanja Matić
Fudbal
23.02.2021. • 13:37

MATIĆ NIJE ZABORAVIO PRIJATELJA: Otkrivena anegdota iz Slovačke

Nemanja Matić
MN Press
"Matić je napisao: Zar me više ne prepoznaješ ?"

Nemanja Matić je jedan od najboljih srpskih fudbalera u 21. veku, igrao je za Benfiku, Čelsi i sada još nosi dres Mančester junajteda, a zanimljivo je da je se igrački formirao daleko od "večitih" u kojima je igrao u mlađim kategorijama.

Nakon partija u dresu Kolubare stigao je poziv iz Slovačke, pa je nastupima u dresu Košica privukao pažnju na sebe i stigao čak do "Stamford bridža".

Tokom karijere stekao je mnogo prijatelja, ali jednoga iz Slovačke neće nikada zaboraviti.

Korisnik Tvitera pod imenom @bela_fouad podelio je interesantnu priču o Nemanji Matiću i njegovom dobrom prijatelju iz Košica, koga nije imenovao, a anegdota je vrlo brzo postala viralna među navijačima, mada treba istaći da nije potvrđena.

U njoj je pomenuti tviteraš iz Belgije ispričao kako je njegov prijatelj igrao sa Matićem u Košicama, a da je godinama kasnije konačno uspeo da stupi u kontakt sa njim i zahvali se.

"Profesionalni fudbaler Nemanja Matić, koji igra za Mančester junajted, kontaktirao je mog prijatelja pre nekoliko godina putem Instagrama. Pitao ga je da li je ikada bio na probi u Košicama? Odgovorio mu je da jeste...", počela je anegdota korisnika iz Belgije.

"Matić je napisao: Zar me više ne prepoznaješ?".

"Nakon nekoliko razmenjenih poruka setio se. Moj drugar i 18-godišnji Matić bili su zajedno u hotelu nedelju dana, obojica na probi u Košicama. Da skratim priču, Matić u to vreme uopšte nije imao novca i moj prijatelj je sve platio, vodio ga na večere, plaćao taksi... Pošto je hrana u hotelu bila očajna, živeo je na njegov račun. U toj nedelji postao je i otac, a saznao je sve preko telefona. Proslavili su zajedno u hotelskoj sobi, a Matić je potpisao za klub - dok je moj prijatelj prestao da igra fudbal", nastavio je priču korisnik sa Tvitera i otkrio šta se onda desilo:

"Matić to nikada nije zaboravio. Dugo taj prijatelj nije imao nikakve naloge na društvenim mrežama, pa nije mogao da ga nađe. Pozvao ga je u goste kod njega kući i rekao mu da obavezno povede sina, inače da ne dolazi".

"Moj prijatelj je bio par puta, poveo je i prijatelja, i može danas da dođe na svaku domaću utakmicu Junajteda kad god poželi", zaključeno je u sjajnoj anegdoti.

Dobro je poznato da je Nemanja Matić često pomagao u humanitarnim akcijama, ali o tome nije želeo mnogo da priča u javnosti, dok je nedavno demantovao informaciju da po dolasku u rodno Vrelo u prodavnicama plaća dugove komšijama.

"To bi bilo poniženje", rekao je Nemanja Matić koji ne zaboravlja odakle dolazi.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci