Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Poljska - Mađarska
arenasport2
Na programu od 04:30
Borussia - Podravka
arenasport3
Na programu od 05:30
Santos
arenasport4
Na programu od 04:00
Wellington Phoenix - Newcastle Jets
arenasport5
Na programu od 05:00
Belongs To Us
Otvori pretragu
Mančester junajted
Fudbal
26.11.2020. • 22:35

MANČESTER JUNAJTED JE UCENJEN! Ili će platiti MILIONE ili će hakeri otkriti SVE o klubu!

Mančester junajted
Tanjug/AP, Catherine Ivill/Pool Getty
Oglasio se i velikan sa Old Traforda

Engleski list "Dejli mejl" objavio je u četvrtak senzacionalnu priču.

Mančester junajted je ucenjen i grupa hakera traži da im isplati milione funti ili će u suprotnom otkriti poverljive informacije o radu kluba i o prikupljenim podacima o navijačima.

- Junajted je okupio tim eksperata da bi obuzdali potencialno 'razarajući' napad koji je pokrenut pre više od nedelju dana - objavljeno je.

Nadležni državni centar za sajber-bezbednost potvrdio je da pomaže fudbalskom gigantu, a engleski novinari pišu da je ova pretnja mnogo ozbiljnija nego što se učinilo na prvi mah.

Junajtedova interna mreža napadnuta je kompjuterskim virusom i sada je klub pred dva izbora - da plati ogroman novac ili da rizikuje "curenje" veoma poverljivih informacija u javnost.

Nije objavljeno ko su napadači, ni šta zahtevaju od Mančester junajteda, ali nacionalni centar je objavio da je prošle godine jedan klub Čempionšipa takođe bio napadnut i da je od njega tada zahtevano pet miliona funti.

- Najveći pojedinačni gubitak nekog kluba zbog sajber-kriminala je četiri miliona funti - objašnjeno je u tekstu.

Junajted se oglasio kratkim saoštenjem: - Povodom nedavnih sajber napada na naš klub, naš IT tim i stručnjaci obezbedili su našu mrežu i sproveli forenzičku istragu. Ovaj napad je sam po sebi uznemirujući, ali trenutno nismo uočili da su kompromitovani podaci bilo kog navijača.

- Neophodni sistemi za organizaciju utakmice na Old Trafordu rade kao i inače i sve se odvija prema planu. Klub neće komentarisati spekulacije o tome ko je odgovoran za ovaj napad ili koji su motivi za to.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci