• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
"Loši tereni su prošlost! Gledaćemo NAJBOLJI fudbal"
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 19.07.2019.
Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, pred početak sezone 2019/2020....

MN Press

Duelom Voždovac - TSC večeras kreće nova sezona Linglong Superlige. Iz Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije poručuju da će to biti kvalitetno takmičenje, koje će se igrati na daleko boljim terenima nego prethodnih godina.

"Izuzetno mi je drago što mogu da kažem da su problemi sa lošim terenima u Superligi Srbije sada prošlost. Ove sezone ćemo gledati najbolji fudbal na idealnim podlogama. Reč je o velikim investicijama koje su u najvećoj meri obezbeđene saradnjom Fudbalskog saveza Srbije, UEFA, Zajednice, klubova i lokalnih samouprava. Na ovaj način se po prvi put stvaraju sjajni uslovi za odigravanje mečeva najelitnijeg takmičenja u fudbalu. Tu je i inicijativa za izmenu i dopunu aktuelnih zakonskih okvira, kako bi se stvorila mogućnost privatizacije fudbalskih klubova, koji to budu hteli, a da nije obaveza za one koji ne budu želeli. Na taj način bi otvorili prostor za priliv svežeg privatnog kapitala, stvorili prostor za jasnije prepoznavanje titulara u klubovima i u mnogome unapredili sve segmente našeg profesionalnog fudbala", poručio je Darko Ramovš, generalni sekretar Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije.

 

U novoj sezoni biće primenjen i novi sistem takmičenja, u kojem više neće biti podele bodova.

"Takmičenje je proteklih godina često osporavano zbog podele bodova u završnoj fazi, pa će biti zanimljivo ove sezone sagledati sve dobre i loše strane modela koji podrazumeva činjenicu da neće biti podele bodova nakon preliminarne faze takmičenja. Sistem takmičenja je uvek bio i biće predmet raznih analiza i zaključaka. Očekujemo da u ovoj godini vidimo nove efekte i imamo jasniju sliku vezanu za tu temu".

Liga je dobila i zvaničnog sponzora - Linglong Superliga.

"Novi naziv našeg elitnog ranga takmičenja, Linglong tire Superliga Srbije, govori nam da posle nekoliko godina imamo naslovnog sponzora, globalno snažnu kinesku kompaniju, jednu od vodećih u proizvodnji guma. Našim partnerima, koji su nam ukazali veliko poverenje i podržali nas, želimo da se što bolje osećaju u našem fudbalu, da naša saradnja donese boljitak obema stranama i da se dodatno razvija u periodu koji je pred nama. Nema sumnje da će to u velikoj meri unaprediti čitavo takmičenje i uz neke druge aktuelne projekte značajno podići nivo našeg klupskog fudbala", naveo je Ramovš i dodao da će televizija Arenasport, kao i prethodnih godina, prenositi mečeve Superlige.

Generalni sekretar naveo je da Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije neće stati nakon poboljšanja.

"Prostora za unapređenje rada Zajednice i oba takmičenja uvek ima, pa ćemo se truditi da u narednom periodu budemo još efikasniji, da budemo što bolji servis našim klubovima, kao i da stvorimo što bolje uslove za razvoj profesionalnog fudbala u Srbiji. Nastupajuća sezona će biti puna izazova, ali očekujem da ćemo iz godine u godinu vidno unapređivati nivo organizacije, poboljšavati uslove za razvoj klupskog fudbala i podizati nivo kvaliteta, ne samo u smislu igre i uslova za igru, nego i uslova za publiku bez koje nema pravog fudbalskog ambijenta".

 

Izvor: MONDO
<< NAZAD