Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Danska - Hrvatska
arenasport2
Na programu od 04:00
Fluminense - Botafogo
arenasport3
Na programu od 04:00
Lokomotiva - Šibenik
arenasport4
Na programu od 04:00
Farense - Porto
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
10.04.2020. • 10:47

Vlasnik Lila: Nije nemoguće da sezonu u Francuskoj završimo do 3. avgusta

Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Europe
Sa radom bi se krenulo u junu

Francuska Liga 1 je, poput ostalih evropskih takmičenja (osim beloruskog), stopirana zbog pandemije korona virusa, od kojeg je u zemlji već preminulo više od 12.000 ljudi.

U trenutku prekida, deset kola pre kraja, na liderskoj poziciji se nalazio Pari sen Žermen uz 68 bodova, dvanaest više u odnosu na drugoplasirani Marsej i utakmicu manje.

Na trećoj poziciji bio je Ren, a na četvrtoj Lil, čiji vlasnik Žerar Lopez je u izjavi za dnevnik "Le Mond" izneo određeni predlog za kraj sezone, koja bi, prema njegovim rečima, trebalo da završi do trećeg avgustovskog dana.

"Čim nam je rečeno da obustavimo odigravanje utakmica, to smo i učinili uz odgovor da postoje važnije stvari od fudbala. Svaki klub, naravno, ima i zaposlene koji zavise od nas, ne samo igrače... 3. avgust je planiran kao datum do kojeg bi trebalo da bude stavljena tačka na takmičenja. Ligaški deo, plej-of susreti, dva kupa... potrebno nam je 17 termina. Stoga nam treba šest sedmica, odnosno da krenemo polovinom juna jer će nam biti potrebno i otprilike tri sedmice rada na povratku u takmičarsku formu. Igralo bi se na svaka tri dana, što je ritam na koji je navikao bilo koji klub koji nastupa i na evropskoj sceni, tako da ova mogućnost ne bi bila bez osnova", rekao je Lopez, čiji klub u ovom trenutku zauzima poziciju koja vodi naredne sezone u grupnu fazu Lige Evrope.

Sa druge strane, jedan bod zaostaje za mestom koje bi ga poslalo u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci