Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:30
Mačva - Voždovac
arenasport2
Na programu od 20:00
Classic matches 8
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 20:30
Epizoda 02
arenasport5
Na programu od 19:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
04.05.2020. - 15:34

PSŽ proglašen za šampiona Francuske, Kup dobija GRATIS?

MN Press

Pari sen Žermen postao je novi-stari šampion Francuske nakon što je prekinuta Liga 1 zbog pandemije korona virusa, a "sveci" bi mogli i do duple krune. I to za "zelenim stolom"...

Parižanima je ostalo da odigraju finale Kupa Francuske protiv Sent Etjena, ali ovaj slavni francuski klub ne želi da igra finale bez svojih navijača, pa bi trofej mogao da bude dodeljen Pari sen Žermenu.

 

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel le Gre pre par dana najavio je da bi nova sezona mogla početi u avgustu bez prisustva publike, a očekuje se da tribine budu zatvorene i za finale Kupa koje će naverovatnije biti odigrano istog meseca.

U Sent Etjenu, međutim, ne žele ni da čuju za taj plan.

"Kup Francuske je najlepše takmičenje koje se igra za veliki broj navijača. To je fudbal. Kažu da bismo trebali da igramo na praznom stadionu, ali to nije dobro. Ne mogu da zamislim da odigramo ni minut bez naših navijača. To nećemo da prihvatimo. Sent Etjen bez svojih navijača nije Sent Etjen", rekao je Rolan Romije, predsednik desetostrukog šampiona Francuske.

Vrlo brzo usledio je odgovor predsednika Fudbalskog saveza Francuske, koji bi mogao da ih natera da promene mišljenje, ukoliko ne žele da ostanu bez trofeja.

"Svi mi želimo finale sa navijačima, ali nažalost situacija je sada drugačija. Ne pitamo se ni mi, čak ni vlada, već virus! Mečeva sa publikom neće biti sigurno do septembra. Ukoliko Sent Etjen ne želi da igra finale trofej će pripasti Parizu bez borbe", rekao je Noel le Gre, predsednik FS Francuske.

U tom slučaju Pari sen Žermen bi stigao do svoje četvrte duple krune u istoriji.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci