Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Rennes - Angers
arenasport2
Na programu od 22:45
Magazin
arenasport3
Na programu od 21:30
Tondela - Portimonense
arenasport4
Na programu od 22:45
Vardar - Porto
arenasport5
Na programu od 22:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
26.05.2020. - 09:12

Pisali vrhu države: Nastavite prvenstvo da ne izgubimo 700.000.000€!

Guliver/Getty images/Gareth Copley, Gareth Copley/Getty Images Europe
U Francuskoj i dalje ne odustaju od promene prvobitne odluke.

On ne odustaje od borbe!

Predsednik Liona Žan-Mišel Ola tražio je od francuskih vlasti da odustanu od odluke da se pre vremena završi sezona u fudbalskom prvenstvu te države usled pandemije korona virusa.

Ola je vrhu države pisao zvaničnim putem.

"Mnogo toga se očekuje od Francuske, da od 2. juna krene da postepeno vraća dobru dinamiku. To je odlična prilika i da se ispravi greška u vezi sa fudbalom", naveo je između ostalog Ola u pismu poslatom premijeru Eduaru Filipu i ministarki sporta Roksani Maračineanu.

Liga 1 je otkazana pre četiri nedelje, a do kraja je ostalo 10 kola. Pari sen Žermen je proglašen za šampiona, a Lion je na sedmom mestu, koje ne vodi u evropska takmičenja.

Ola je naveo da će takva odluka imati katastrofalne posledice za klubove koji bi mogli da se suoče sa gubicima od 700.000.000 do 900.000.000 evra.

Francuska je najjača evropska liga koja je proglasila kraj sezone, a Ola misli da baš zbog toga treba da se preispita potez.

"Bundesliga Nemačke se nastavila, Španija će to isto uraditi, u Rusiji, Portugalu i Italiji su se vratili grupnim treninzima, a i Engleska radi na ponovnom uspostavljanju takmičenja. Zašto se Francuska degradira?", naveo je Ola.

Pored Liona, mere su preduzeli Amijen i Tuluz, koji su ispali iz lige, ali je njihove tužbe odbacio administrativni sud u Parizu.

Lion traži da najviši sud u Francuskoj, državno veće donese odluku o tom pitanju.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci