Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
El Kelaifi i Mesi
Fudbal
22.09.2022. • 14:55

MESI JE "ZLATNA KOKA" PSŽ: Za godinu dana zaradio im 700 miliona evra

El Kelaifi i Mesi
Twitter/PSG Inside/Screenshot
Argentinac sam doneo skoro 75 odsto zarade

Lionel Mesi je minulih dana bio top tema u Španiji zbog astronomskog ugovora kojeg je imao u Barseloni i zahteva koji mu nisu bili ispunjeni da bi ostao u Kataloniji.

Međutim, španski mediji se nisu bavili temom koliko je Argentinac i jedan od najboljih fudbalera u istoriji ovog sporta doneo novca Kataloncima tokom 16 godina u klubu, što je svakako prevazišlo njegova primanja.

Argentinski "El ekonomista" se bavio istom temom vezanom za Mesija, ali u Francuskoj. Objavili su relevatne podatke po kojima se vidi da je Mesi "zlatna koka" Pari sen Žermena jer je za godinu dana sa gotovo 70 odsto učestvovao u zaradi od preko 700 miliona evra.

U godini bez trofeja Lige šampiona, u izmaku panemije koronavirusa, PSŽ je imao čistu zaradu od 700 miliona evra, mada u tu sumu nisu uključene zarade od društvenih mreža.

Dolaskom Mesija PSŽ je potpisao 10 novih sponzorskih ugovora, a stari su uvećani sa tri i pet, na pet i osam miliona evra godišnje.

Njegovim dolaskom došlo je do eksponencijalnog radsta prodaje dresova, a od milion primeraka po ceni od 90 do 160 evra čak 60 odsto su bili sa Mesijevim imenom.

U ovom periodu došlo je i do novog ugovora sa "Najkom" koji traje do 2032. godine a vredan je 75 miliona evra godišnje.

PSŽ je u poslednjih godinu dana stekao 15 miliona pratilaca više na društvenim mrežema, najviše zahvaljujući Mesiju i stigao je do brojke od 150 miliona. Postali su najpraćenija francuska kompanija na Instagramu i ostalim društvenim mrežama.

A, Mesi košta PSŽ oko 50 miliona evra bruto po sezoni. Svoj ugovor je desetostruko isplatio klubu.

I to je Mesi...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci