Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 01:15
Atletico Tucuman - Boca Juniors
arenasport2
Na programu od 01:00
Atletico Madrid - Athletic Bilbao
arenasport3
Na programu od 01:00
Voždovac - Radnički 1923
arenasport4
Na programu od 01:30
Genoa - Torino
arenasport5
Na programu od 01:30
One and not done
arenasport1x2
Na programu od 21:00
Otvori pretragu
slavlje navijača Lila
Fudbal
24.05.2021. • 10:56

LIL JE OVO ČEKAO PUNU DECENIJU: Veliko slavlje zbog osvojene titule

slavlje navijača Lila
Youtube/PrintScreen
Navijači novog šampiona Francuske napravili žurku na gradskim ulicama

David je pobedio Golijata u francuskom šampionatu i to je moralo da se proslavi na ulicama Lila.

Uprkos policijskoj intervenciji i sanitarnim propisima, zabrane su popucale pred naletom nekoliko hiljada oduševljenih navijača novog šampiona Francuske ekipe Lila, koji su posle odsviranog kraja u Anžeu i pobede od 1:2, izašli na gradske trgove i do duboko u noć slavili povratak pehara u njihov grad.

A čekali su ga deset godina. Poslednji put ih je do titule sa klupe kao trener vodio Rudi Garsija, dok je u tom šampionskom orkestru prva violina bio Eden Azar, a sada su njihove uloge preuzeli Kristof Gatije i sjajni turski golgeter Burak Jilmaz koji je ove sezone na 28 mečeva postigao čak 16 golova od čega čak devet u utakmicama posle Nove godine. Sinoć je u Anžeu, takođe, bio precizan u 45. minutu za 0:2. Taj gol doneo je spokoj, pa je smanjenje vođstva u poslednjem minutu doneo kratku dramu, koja je srećom okončana sa 1:2.

Odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, ljudi su pohrlili na ulice. Policijski čas od 21.00 postao je samo mrtvo slovo na papiru, jer narod je spontano izlazio na ulice i tu radost više niko nije mogao da obuzda do duboko u noć uprkos nekim pokušajima intervente policije da ih otera sa dva najveća trga u gradu.

Navijači su do kasno čekali dolazak svojih heroja iz Anžea, da bi zajedno sa njima proslavili jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba.

Ostaće zapamćeno da je mali Lil prošao prvi kroz cilj, iako je  PSŽ samo za dvojicu igrača, Nejmara i Mbapea, potrošio preko 450 miliona evra.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci