Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Dallas - LA Clippers
arenasport2
Na programu od 05:00
Kiel - Flensburg
arenasport3
Na programu od 02:45
Finale
arenasport4
Na programu od 04:00
Crvena zvezda - Čukarički
arenasport5
Na programu od 05:00
Belongs To Us
Otvori pretragu
Fudbal
20.02.2020. - 14:15

Krivične prijave protiv predsednika PSŽ u Švajcarskoj

Guliver, Michael Regan/Getty Images Europe
Švajcarsko tužilaštvo goni Al-Kelaifija, ali i Žeroma Valkea

Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi optužen je da je podmitio bivšeg generalnog sekretara FIFA Žeroma Valkea u vezi sa Svetskim prvenstvom.

Kako je navela kancelarija Državnog tužioca Švajcarske, Al-Kelaifi je optužen po tri tačke, a period za koji se tereti vezan je za period dok je bio predsednik medijske grupe BeIN i nemaju nikakve veze sa njegovim vlasništvom nad francuskim šampionom.

Švajcarski savezni tužioci saopštili su da su podneli optužnicu u kojoj se Al-Kelaifi tereti da je podsticao Valkea da počini tešku kriminalnu prevaru u upravljanju.

Al-Kelaifi se tereti da je podsticao Valkea na kriminalnu finansijsku upravu. Osim toga, optužen je da je Valkeu dao vilu na ekskluzivno korišćenje.

Valke se tereti da je prihvatio mito, po nekoliko tačaka za kriminalnu finansijsku upravu i falsifikovanje dokumenata.

Neimenovana osoba je optužena da je podstrekivala na kriminalno finansijsko upravljanje i podmićivanje.

Al-Kelaifi ke optužen da je Valkeu dozvolio ekskluzivno korišćenje vile na Sardiniji, čime je uštedeo između 900.000 evra i 1,8 miliona evra za stanarinu, što nije prijavio vlastima.

Tužioci su naveli da ih je FIFA krajem januara obavestila da je postigla "prijateljski sporazum" sa Al-Kelaifijem, kao i parcijalni dogovor sa Valkeom.

FIFA je povukla svoju kriminalnu žalbu vezanu za optužbe o mitu u vezi sa dodeljivanjem medijskih prava za Svetska prvenstva 2026. i 2030. godine.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci