Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
Epizoda 02
arenasport2
Na programu od 13:30
Partizan - Mladost
arenasport3
Na programu od 14:00
Engleska - Vels
arenasport4
Na programu od 13:45
Best of
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Dobijao 75.000€ da ne "pljuje" PSŽ, a tužio ih za 8 MILIONA
Fudbal
17.10.2019. - 19:59

Dobijao 75.000€ da ne "pljuje" PSŽ, a tužio ih za 8 MILIONA

Dobijao 75.000€ da ne "pljuje" PSŽ, a tužio ih za 8 MILIONA
Guliver/Getty images/Marc Mueller, Marc Mueller/Getty Images Europe
Francuz čeka presudu pariskog suda povodom tužbe protiv kluba sa "Parka prinčeva."

Hatem Ben Arfa je trenutno bez kluba, prošle sezone je bio odličan u dresu Rena, ali i dalje nije raskrstio sa svojim prethodnim klubom, Pari Sen Žermenom.

Francuski fudbaler je trenutno u pravnoj borbi protiv "svetaca", a iz celokupnog procesa na videlo su isplivali zanimljivi detalji.

Kako navodi L'Ekip, Ben Arfa je tužio francuski klub u visini od 8.000.000 evra, zbog toga što je u periodu od aprila 2017. do juna 2018. bio izdvojen iz ekipe i nije mu bilo dozvoljeno da nastupa za seniorski tim kluba.

Ipak, ovaj proces koji traje pred sudom u Parizu, otkrio je da je Ben Arfa tokom svog vremena provedenog u PSŽ-u imao bruto platu od pola miliona evra mesečno i to ako ispuni određene uslove. 

Prvi deo plate, od 425.000 evra mesečno, bio mu je zagarantovan, dok je preostalih 75.000 evra dobijao kao "premiju etičnosti". Ona bi mu bila isplaćena samo ukoliko dolazio na treninge na vreme i ukoliko ne bi govorio ništa ružno o klubu u javnosti.

L'Ekip navodi i da Ben Arfa samo u decembru 2017. nije uspeo da ispuni uslove za taj pozamašni bonus, a 32-godišnji Francuz je klub tužio po dva osnova.

On je PSŽ tužio za nanet duševni i psihički bol u visini od JEDNOG evra, dok preostalih 7.999.999 evra potražuje zbog toga što je usled prekomandovanja u rezervni tim ostao bez prilike da ostvari individualne i timske bonuse koje bi dobio da je bio deo prvog tima.

"Svi igrači su bili iznenađeni što ne igram, uključujući i Nejmara, jer sam bio odličan na treninzima", rekao je Ben Arfa tokom suđenja, dok su iz PSŽ u svom saopštenju, između ostalog, naveli da nisu morali da ga koriste u timu ni po kojem osnovu, kao i da je "opšte poznato da on nije dovoljno dobro trenirao".

Odluka o celokupnom slučaju biće doneta 18. decembra.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci