Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 14:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport3
Na programu od 14:00
Manchester United - LASK
arenasport4
Na programu od 13:45
San Pablo Burgos - Andorra
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
18.04.2020. - 11:04

Barselona stvarno želi da vrati Nejmara, u igri je više načina

Tanjug/UEFA via AP
Dve od tri strane se slažu, koji su strateški, a koji glavni ciljevi?

Bivši potpredsednik Barselone Emili Rusaud, koji je prošle nedelje podneo ostavku na tu funkciju i izneo niz teških optužbi na račun uprave kluba, rekao je da "blaugrana" pokušava da završi pregovore o povratku Nejmara.

U Barseloni bukti pravi građanski rat, a klub potresaju do sada neviđeni skandali. Uprava kluba najavila je krivične prijave protiv nekadašnjeg funkcionera, koji je sada za Ekip otkrio planove kluba.

"Moguće je da će se Nejmar vratiti. Korona virus će izazvati smanjivanje tržišta i većina klubova će imati finansijske teškoće. Barselona želi da garantuje povratak Nejmara. Biće neophodno da se analizira ova situacija i vidi da li se uklapa u budžet kluba, ali interesovanje je pravo, iako je kompleksno", objasnio je Rusaud.

On je pojasnio da u ovim pregovorima postoje tri strane: Barselona, Pari Sen Žermen i Nejmar.

"Ako svi traže dogovor, pronaći će rešenje. Isplata u delovima, na primer. Sve će zavisiti od dobre volje svakog od njih, a posebno od zahteva Nejmara", pojasnio je Rusaud.

Mundo Deportivo je početkom meseca objavio na naslovnoj strani da je glavni cilj Barselone Lautaro Martinez, dok je dolazak Nejmara "strateško planiranje".

Razlog ove razlike je pre svega ekonomski. Lautaro u Interu sada zarađuje oko dva miliona evra godišnje i Barsa to može bez problema da utrostruči. Plata Nejmara u PSŽ-u je oko 36 miliona evra.

Diario Sport pisao je prošlog meseca da vlasnici PSŽ-a drže Nejmara u klubu protiv njegove volje. Oni su više puta naglasili da nemaju želju da prodaju svoju zvezdu, iako on želi da se vrati u Barselonu.

Iako zvanično ništa nije potvrđeno, na više strana se govori da je Nejmar potpuno zagrejan za ideju o povratku u Barselonu ovog leta i da je spreman za još jedan sukob sa upravom i novu "transfer sagu".

Jedan od ključni faktora je, naravno, Nejmarovo prijateljstvo sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom, sa kojima žarko želi da ponovo zaigra.

Nejmar je leta 2017. prešao iz Barselone u PSŽ za rekordna 222 miliona evra, ali maltene od samog odlaska u Pariz se spekuliše da će se vratiti u Španiju – ili u Barsu ili u Real Madrid.

Nejmara muče povrede od dolaska u Pariz. U Ligi 1 je odigrao samo 52 utakmice od mogućih 103, a na njima je dao sjajnih 47 golova.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci