Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Jorge Wilstermann - Peñarol
arenasport2
Na programu od 06:30
Live Stage 5
arenasport3
Na programu od 05:30
MMA
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 06:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
16.09.2020. - 13:32

ZARADILI 120 MILIONA OD IGRAČA KOJI SU VIŠAK: Real Madrid posluje najbolje ovog leta, a to znači samo jedno!

Guliver/Alex Caparros/Getty Images
Plan su smislili godinu dana ranije...

Real Madrid je odlučio da ovog leta miruje i reši se viška, a ukoliko uspeju da prodaju Gareta Bejla u Totenhem i oslobode se njegove ogromne plate - moći će da kažu da su napravili skoro pa idealan prelazni rok, iako nisu doveli nijedno pojačanje.

Kako je to moguće? Jednostavno, Real Madrid ima ogroman igrački kadar, mnogo talentovanih igrača i želi da rastereti budžet, a sve kako bi narednog leta mogli da "odreše kesu".

Verovali ili ne, ali već sada su zaradili oko 120 miliona evra od igrača koji im nisu potrebni.

Najviše su dobili od prodaje Ašrafa Hakimija u Inter, za 40 miliona evra, dok će ovih dana biti kompletiran i drugi najveći transfer. U pitanju je još jedan bek, Serhio Regilon, oko koga pregovaraju sa Totenhemom i dobili su ponudu od 30 miliona evra.

Obojica igrača ovu cenu nisu dostigla dok su igrala za Real Madrid, nego na pozajmicama u Dortmundu i Sevilji, što je još jedan dokaz koliko "kraljevski klub" dobro posluje.

Još oko 25 miliona evra stiglo je od transfera Hamesa Rodrigeza u Everton, s tim da postoje i nezvanične informacije da je došao bez obeštećenja, što i ne bi bilo čudno koliko je Real Madrid pokušavao da ga se otarasi zbog visoke plate.

Profitirali su i na Oskaru Rodrigezu, pozajmljen Levanteu prošle sezone, koga je Sevilja platila 13,5 miliona evra, a manje sume novca dobili su na Haviju Sančezu (Valjadolid, 3 miliona), Horheu de Frutosu i Daniju Gomezu (Levante, po 2,5 miliona), Albertu Soru (Granada, 2,5), kao i na pozajmici Takefuse Kuba (2,5, Viljareal).

Ukoliko uspeju da prodaju i Gareta Bejla, koji trenutno pregovara s Totenhemom, obezbediće najveći deo novca potrebnog za napad na tri pojačanja koja žele u 2021. godini.

To je pre svih Kilijan Mbape, za koga će verovatno morati da plate oko 200 miliona evra, potom žele Eduarda Kamavingu iz Rena, odnosno treća meta je Dajot Upamekano iz Lajpciga. Mete su definisali godinu dana ranije i počeli da "crtaju budžet", sve planski...

Zbog toga su najbolji i najuspešniji klub svih vremena.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci