Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Utah - New Orleans
arenasport2
Na programu od 02:30
Dinamo - Rijeka
arenasport3
Na programu od 02:30
Japan - Angola
arenasport4
Na programu od 02:15
Borac Banja Luka - Sutjeska
arenasport5
Na programu od 03:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
21.05.2020. • 09:50

VELIKI Ronaldo pomaže bebi iz Beograda!

Guliver, Pier Marco Tacca/Getty Images Europe
Veliki sportski asovi uključeni u životnu borbu Sofije Markuljević.

Priča o Sofiji Markuljević, devojčici oboleloj od retke bolesti spinalne misitrofije tip jedan, je priča o velikoj borbi njenih roditelja za ozdravljenje ćerkice. 

Dva meseca posle Sofijinog rođenja, ustanovljeno je da je za njeno lečenje potreban lek "zolgensma" koji se proizvodi samo u Americi i koji košta 2,1 milion dolara.

Njen otac Stefan Markuljević, nekadašnji kondicioni trener muške odbojkaške reprezentacije, pokrenuo je odmah akciju i dosad skupio oko 670 hiljada dolara.

Još nije dovoljno, ali svi veruju da će iznos biti prikupljen i da će se Sofija, koja sada ima 11 meseci, izboriti sa bolešću koja je progresivna i smrtonosna.

U toj borbi njeni roditelji su ovih dana posredno dobili pomoć Kristijana Ronalda, slavnog fudbalera. Markuljević je ispričao za "Večernje novosti" kako se to dogodilo.

"Moj prijatelj Nemac je veliki kolekcionar dresova. Bogat je, imućan, kada sam mu se obratio za pomoć, donirao je određenu cifru, a preko humanitarne organizacije doniraće Ronaldov dres sa njegovim potpisom. Kristijanu je samo poslao poruku da će dres donirati u humanitarne svrhe, jer ga je dobio namenski, sa potpisom i ne želi da se Portugalac uvredu", rekao je otac devojčice.

"Ronaldo zna o čemu se radi, da je pomogao nekom detetu iz Srbije, ali sa nama nije kontaktirao, jer se ne poznajemo", dodao je on.

"Poslednjih sedam, osam dana počeli su mediji da se meni javljaju. Nadam se da će krenuti nabolje. Mi smo celu priču napravili kroz sport, a nažalost u doba korone sporta nije bilo. Sada se već priča o Sofiji", rekao je otac.

Markuljevići su rekli da su stupili u kontakt sa roditeljima iz Amerike čija se deca suočavaju sa istim problemom.

"Nikola Rokvić nam je pomogao da dođemo u kontakt sa većim brojem ljudi, jer nažalost cifra koju skupljamo je brutaln a - 2,1 milion dolara za lek i 300.000 dolara za lečenje! Potrebno je da se u priču uključi cela Srbija... On je pomogao veoma mnogo", dodao je Stefan.

Sofija mora da primi lek pre navršene druge godine, a dinarski račun fondacije "Budi human" je 160-6000000043054-91, devizni 160600000004310147, a IBAN RS35160600000004310147, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci