Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:30
Seria A
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 22:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 22:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
18.05.2020. - 09:35

UEFA opominje one koji su odustali: I dalje morate u kvalifikacije

MN Press

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da nekoliko puta da su oni koji su otkazali fudbalske sezone u Evrope to uradili preuranjeno. On i dalje stoji iza tih reči i njegov stav se neće promeniti

U intervjuu za "beIN Sports", Slovenac je poslao poruku da će timovi iz tih takmičenja morati da se bore za svoje mesto u Evropi, kao i da ta odluka neće uticati na formate i broj učesnika.

UEFA je tu Čeferinovu poruku objasnila na svom Twitteru.

"UEFA želi da razjasni da je predsednik Čeferin rekao da klubovi iz svih liga u kojima je okončana sezona i dalje moraju da budu spremni da igraju kvalifikacije za sledeću sezonu na osnovu liste koja određuje koja zemlja daje klubove u koju fazu takmičenja. On nije naglasio da će ta lista biti promenjena", objašnjeno je.

Dakle, ko nema garantovano mesto u grupi neće ga imati ni sada, već će morati u kvalifikacije. Timovi poput Ajaksa i Pari Sen Žermena ići će i dalje direktno u grupu Lige šampiona.

Zbrka oko toga je nastala zbog određenih pogrešnih tumačenja intervjua predsednika, koje je UEFA sada razjasnila.

Čeferin je dodao da evropska fudbalska asocijacija traži da zna ko je prvi, drugi, treći i četvrti u ligama.

"Moje lično mišljenje je da bi stvari mogle da se promene nabolje i u zemljama koje su prerano otkazale. Ipak, ako je takvu odluku donela vlada, šta onda klubovi mogu da urade? Ili šta mogu da urade lige? Ne mogu ništa. Ipak, što se mene tiče, ta odluka je preuranjena. Ali ona se ne tiče UEFA, to je njihova stvar", izjavio je on.

Podsetimo da su do sada fudbalske sezone otkazali u Holandiji, Francuskoj i Belgiji, a evropska "kuća fudbala" nije blagonaklono gledala na one koji su samoinicijativno prelomili da je kraj.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci