Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 14:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport3
Na programu od 14:00
Manchester United - LASK
arenasport4
Na programu od 13:45
San Pablo Burgos - Andorra
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
14.04.2020. - 12:03

"Teško da će se međunarodni fudbal igrati ove godine"!

Guliver/Getty Images/Alex Grimm, Alex Grimm/Bongarts
Tako misli jedan od potpredsednika FIFA

Većina međunarodnih fudbalskih utakmica neće se igrati do 2021. godine zbog pandemije virusa korona i ograničenja putovanja koja su uvele skoro sve zemlje, ali i zbog vremena potrebnog da se završe nacionalna prvenstva.

Tako bar misli jedan od potpredsednika FIFA i predsednik KONKAKAF, Kanađanin Viktor Montaljani, koji je i predsednik radne grupe koja se bavi uticajem pandemijom virusa korona.

FIFA je već otkazala reprezentativne utakmice koje je trebalo da se igraju u martu i junu, a Montaljani veruje da mogu biti odbačeni i susreti zakazani za septembar, oktobar i novembar.

"Mislim da će to biti problem, ne samo zbog zdravstvenih pitanja i različitog nivoa pripremljenosti širom sveta, već i zbog međunarodnih putovanja kad se vratimo takmičenju. Mislim da je domaći fudbal prioritet. Septembar je i dalje zakazan, ali mislim da nije sasvim siguran kako sada stvari stoje", rekao je Montaljani a preneo Gardijan.

Povratak navijača na stadione može zavisiti od vakcine za Kovid-19, koja verovatno neće biti gotova do 2021.

"Ako dobijemo zeleno svetlo da igramo fudbal, čisto sumnjam da će na toj utakmici biti navijača. Prosto, ne mogu to da zamislim, mislim da bi to bio ogroman rizik. Prilično sam siguran da će to biti postepen povratak, po fazama, baš kao i u ostatku društva, dok se vraćamo u normalu", rekao je Montaljani.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci