Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:00
Bayern Munich - Chelsea
arenasport2
Na programu od 16:00
Dallas - Milwaukee
arenasport3
Na programu od 16:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport4
Na programu od 15:30
Basel - Eintracht Frankfurt
arenasport5
Na programu od 16:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
13.04.2020. - 14:23

Rakitićeva poruka Barsi: Nisam ja VREĆA krompira!

Guliver/Getty images/Aitor Alcalde, Aitor Alcalde/Getty Images Europe
Hrvat opširno govorio o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi.

Ivan Rakitić već duže nije zadovoljan svojim statusim u Barseloni i odavno se pominje njegov odlazak sa "Nou Kampa" ovog leta.

Uskoro se bliži prelazni rok u kojem bi hrvatski internacionalac mogao da promeni sredinu posle šest godina, a on se i dalje nada ostanku u klubu do kraja ugovora, na leto 2021. godine.

Poslednjih dana mediji povezuju njegovo ime s raznim klubovima tvrdeći da Barselona želi da ga proda. Za Rakitića se govorilo i da će zbog jedne fotografije na društvenim mrežama morati da napusti Barselonu.

"Ne samo sada, nego se moje ime povezuje s raznim klubovima poslednje dve godine. Kao što sam uvek govorio, Barselona je za mene perfektno mesto. Ja želim da uživam ovde i da pomažem ekipi", rekao je Rakitić za "Mundo Deportivo".

Nakon što je bio član prve postave od dolaska u klub 2014, početkom ove sezone je poslat na klupu.

"Prvi deo sezone za mene je bio jako čudan, veoma neugodan, iznenadio me. Ali, iz toga moram da naučim više stvari i da napredujem. Ponekad se dogode nerazumljive stvari, ali moraš ih prihvatiti. Nadam se da ću ostati ovde do kraja ugovora. Ako to ne bude moguće, sešćemo za sto, ali sada mi je najvažnije da budem maksimalno spreman i da završim sezonu na najbolji način", rekao je on.

Rakitić je rekao da ne zna zašto je izgubio mesto u prvoj postavi.

"Ni ljudi sa kojima sam razgovarao nisu to mogli da mi objasne ili kažu nešto konkretno. Svi živi mi govore da u fudbalu ima nerazumljivih stvari i da treba gledati napred. Ono što je mene zabolelo nije bilo to što nisam igrao, nego način na koji sam maknut", rekao je Rakitić iza kojeg je 299 utakmica u dresu Barselone.

"Prošla godina mi je bila najbolja od šest koliko sam ovde. Uprkos tome nije se računalo na mene, to me je jako zabolelo. Iako ne razumem šta se dogodilo, prihvatiću to jer želim najbolje ekipi", dodao je.

Prošlog leta mediji su pisali da je Barselona htela da uključi Rakitića u paket razmene kako bi vratila Nejmara iz Pari Sen Žermena.

Upitan da li misli da ne igra jer nije hteo ući u transfer koji je planirao klub, odgovorio je: "Može biti to, a i ne mora".

"Uvek sam hteo da znam šta se događa. Ako su hteli da odem u neki drugi klub, svejedno gde, voleo bih da su mi to rekli. Tokom prethodnih pet godina sam pokazao da se na mene može računati. Sigurno sam puno zadužio saigrače i trenere pa me još više boli ako sam žrtva jer nisam otišao negde", izjavio je Rakitić.

Poslednjih dana se u medijima pominje njegov povratak u Sevilju. Čelnici Sevilje su pre nekoliko meseci govorili da nemaju novca za njegov povratak, ali nisu skrivali da bi voleli da ga opet vide u svojim redovima. Rakitić je prošle nedelje preko društvenih mreža govorio o vremenu provedenom u tom klubu.

"Nije da sada 'namigujem' Sevilji kao što se govori. Meni je Sevilja posebno drag grad, tamo mi je porodica. Uvek sam govorio da bi bilo ostvarenje sna ponovo obući njen dres. To svi znaju, ali to nije samo moja odluka, puno je stvari iza eventualnog povratka. Sportski direktor i svi u Sevilji imaju moj broj mobilnog, ali me još nisu zvali", rekao je Rakitić.

Zbog korona virusa su zaustavljena sva takmičenja pa su brojni klubovi, uključujući Barselonu, smanjili plate igračima. Zbog te krize, mogli bi prodavati ili nuditi igrače kao sredstvo razmene kada se otvori prelazni rok.

"Razumem situaciju, ali ja nisam vreća krompira kojom se trguje. Sa mnom se uvek može razgovarati, ali pre svega želim biti tamo gde me žele, poštuju i gde sam potreban, i tamo gde ćemo se porodica i ja ugodno osećati. Bude li to ovde, biću presrećan, bude li drugde, biće to mesto o kojem ću ja odlučiti, a ne neko drugi. Takvo ponašanje mi se nije svidelo i ljudima u klubu je to jasno", zaključio je Rakitić.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci