Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:30
Seria A
arenasport2
Na programu od 21:00
Puskás - Ferencvaros
arenasport3
Na programu od 20:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 21:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport5
Na programu od 21:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
14.05.2020. - 09:25

Perica Ognjenović o Joviću: Počelo mu je slično kao meni u Realu...

Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images, MN Press

Ako neko zna koliko "breme" nosi potpis za Real Madrid - onda to zna Perica Ognjenović.

Nekadašnji vunderkind jugoslovenskog fudbala stigao je u "kraljevski klub" u zimu 1999. godine iz Crvene zvezde za oko pet miliona nemačkih maraka, ali ne može se reći da se snašao na "Santjago Bernabeu" i klub je napustio već posle dve godine, daleko od stare forme...

Na njegov karijerni put značajno su uticale povrede i nesnalaženje u novoj sredini, a sve češće se povlače paralele sa Lukom Jovićem, kome nije dobro krenulo u Real Madridu.

U intervjuu za španski list "AS" Ognjenović je rekao da ga je "kraljevski klub" tražio još u leto 1998. godine, kada nije došlo do dogovora, a kazao je da je Madrid bio veliki grad za jednog mladića iz Srbije gde su već velike zvezde poput Karlosa, Jera ili Mijatovića.

"To mi je bio san, nisam se plašio", rekao je Ognjenović za "AS" i istakao da mu je pokojni Radomir Antić mnogo pomogao kada je došao u prestonicu Španije.

"Da li mi je španski jezik bio najveći problem? Ne, to je bila povreda leđa. Brzo sam naučio jezik, već za sedam-osam meseci, život je bio dobar u Madridu, ali povrede su mi napravile problem. Kada počnete loše - to ostavi gorak ukus u ustima. Hteo sam da igram, a to mi je bila prepreka".

Nešto slično dešava se i Luki Joviću koji je imao malu minutažu u Real Madridu ove sezone, postigao je tek dva gola, a sada je polomio i kost u stopalu, što mu je treća povreda od potpisa.

"Naravno da poznajem Jovića, veoma je talentovan, imao je odličnu sezonu u Nemačkoj i dao je mnogo golova. Došao je s mnogo strasti u Madrid i to svi vide da ima kvalitet, ali da budem jasan: sada mora da pokaže sve što ume, ima kvalitet i to je primetno. Sve opet zavisi od dosta faktora kao što su povrede. Real Madrid je klub koji želi najviše od tebe i često je 'okrutan' prema igračima jer ako vi ne uspete nešto da im donesete - dovedu drugog. To je tako u velikim klubovima", rekao je Ognjenović.

"Mislim da mu se neće dogoditi nešto slično kao meni. Počelo je slično kao sa mnom, zbog povreda, samo što njemu neće biti tako komplikovano kao meni. Oporaviće se i sve će ispasti mnogo bolje po njega nego mene", ohrabrio je trener Zvijezde 09 mladog napadača Reala.

Perica Ognjenović ističe da je do kraja karijere imao problema s povredama i da zbog toga nikad nije ponovio partije kao iz Zvezde, a za Jovića je imao savet...

"Luka, treba da misli samo o fudbalu, da se koncentriše na svaki trening, da ne bude nervozan kada ne bude postizao golove. Doći će, siguran sam. Potrebna mu je koncentracija i ništa više, a naravno da u Madridu dobijaš više kritika", kazao je Ognjenović i dodao:

"Želim ti sreću i da nemaš iste probleme kao ja".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci