Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:00
Bayer Leverkusen - Bayern Munich
arenasport2
Na programu od 15:15
Lazio - Milan
arenasport3
Na programu od 14:00
Engleska - Vels
arenasport4
Na programu od 13:45
Best of
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Niko kao Tadić: Nije ni novembar, a srpska DESETKA ima 10 asistencija!
Fudbal
28.10.2019. - 09:48

Niko kao Tadić: Nije ni novembar, a srpska DESETKA ima 10 asistencija!

Niko kao Tadić: Nije ni novembar, a srpska DESETKA ima 10 asistencija!
Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Fali mu još gol do "dabl-dabl" učinka...

Prethodna sezona nije bila slučajnost.

Dušan Tadić i u 2019/20 igra fenomenalno u dresu Ajaksa, a to se održava i na rezultate "kopljanika" koji ponovo sanjanju da je moguće da se popnu na krov Evrope, kada su već nesrećno stali u polufinalu prethodne godine...

Igraju odličan fudbal, i pored odlazaka De Lihta i De Jonga, a Tadić i ove sezone ima lidersku ulogu - kako na terenu kroz razgovor sa igračima, tako i kroz direktan učinak.

U pobedi nad Fajnordom (4:0) nije uspeo da se upiše u strelce, ali je zato nesebično igrao za tim namestivši tako dva pogotka prvo Hakimu Ziješu, a onda i Davidu Neresu, čime se njegov ukupni broj asistencija u ovoj sezoni već popeo na dvocifren.

Da, Dušan Tadić već u oktobru kraj svog imena ima 10 asistencija u svim takmičenjima - što još niko u Evropi nije uradio sem njega.
 

Najbliži je Mihael Liendl iz austrijskog Volfsbergera sa 9 dodavanja za gol, pa Kevin de Brujne iz Sitija sa 8, koliko imaju i Dzjuba (Zenit), Vormer (Klub Briž) i Forest (Seltik).

Zanimljivo je da Dušan Tadić ima i devet golova u dosadašnjem delu sezone, tako da je samo pitanje trenutka kada će doći do dabl-dabl učinka, gotovo izvesno prvi u Evropi, pošto je malo igrača koji podjednako dobro "pune" obe kolone.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci