Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:00
Crvena zvezda - Partizan
arenasport2
Na programu od 13:30
Best of Borussia 2019/2020
arenasport3
Na programu od 12:00
Bayern Munich - Real Madrid
arenasport4
Na programu od 13:00
Brescia - Bologna
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
20.02.2020. - 10:23

Neko će morati kod šefa u kancelariju...

Guliver, Laurence Griffiths/Getty Images Europe
Alija definitvno čeka poziv u šefovu kancelariju. Pitanje je samo kako će šef reagovati…

Žoze Murinjo prijavio je dvostruku izmenu posle lopte u mreži Uga Lorisa u 58. minutu, koju je sa bele tačke rutinski plasirao Timo Verner.

Šest minuta kasnije, koliko-toliko zagrejani, Erik Lamela i Tanguj Ndombele stali su pored četvrtog sudije i čekali da igra bude prekinuta. Kada je prekinuta, neočekivani starter večeras Žedson Fernandeš mirno je napustio igralište i seo na klupu, dok je sa Dele Alijem slučaj bio drugačiji.

Kada je nestao iza menadžerovih leđa, besni vezista Totenhema prvo je "zakucao" flašicu vode o beton izmđu prvog i drugog reda kupe, a potom je 60.100 navijača na "Lejnu" i još nekoliko miliona kraj TV ekrana moglo da vidi 23-godišnjaka kako baca i kopačke o pod.

Alijev pogled koji se gubio u daljini slutio je na to da razume zašto ga je Portugalac zamenio u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i da, ako postoji razlog za takav izliv besa pred krcatim tribinama u Londonu, onda je to njegova "igra" u utakmici sa Lajpcigom.

Kada je menjao Maurisija Poketina, Murinjo se prvo pozabavio "buđenjem" jednog od najboljih engleskih fudbalera i u prvi mah mu je uspelo, ali to nije potrajalo. U 2020. godini Ali je postigao jedan gol i zabeležio jednu asistenciju na 12 utakmica, računajući i večerašnju - sa koje vas uskoro očekuju i "hajlajtsi".

Pogledajte kako je to izgledalo...

Ali je ove sezone postigao osam golova uz četiri asistencije na 30 utakmica, od čega šest i tri na 20 nastupa pod Murinjovim vođstvom.

Lamela i Ndombele nisu mnogo promenili u igri sa opasnijom postavom mladog trenera Julijana Nagelsmana, koji je posle sudijskog zvižduka za kraj susreta samo stegao pesnicu, okrenuo se prema klupi, namignuo i otišao do starijeg i slavnijeg kolege da pruži ruku.

Kada bude održao govor u svlačionici, možda i pre toga, stariji i slavniji kolega imaće priliku da odgleda "žutu minutu" momka na čija ramena je pala prevelika odgovornost od trenutka kada je vlasnik kluba Danijel Levi rešio da kazni Kristijana Eriksena "zamrzavanjem" na klupi sve do januarskog transfera u Inter.

Alija definitvno čeka poziv u šefovu kancelariju. Pitanje je samo kako će šef reagovati…

Poslednje vesti

Poslednji video snimci