Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Classic matches 15
arenasport2
Na programu od 07:30
Atalanta - Inter
arenasport3
Na programu od 07:30
05. Epizoda
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
11.12.2019. - 09:48

Murinjo odmara zvezde, a pred Bajern svojim igračima brani samo jednu stvar

Tanjug, Jonathan Brady/PA
Neki od glavnih igrača neće nastupiti večeras, a

Žoze Murinjo ne dozvoljava fudbalerima Totenhema da gledaju bilo koje slike iz oktobarske utakmice sa Bajernom, kada je njegov tim izgubio kod kuće 2:7 u Ligi šampiona.

Ovi timovi sastaju se večeras u poslednjem kolu prve faze u meču bez rezultatskog značaja. Bajern će završiti kao prvi u grupi, Totenhem kao drugi, ali englesku ekipu će sada voditi "Posebni", umesto Maurisija Poketina i želi da tim igra za čast.

"Zabranio sam im bilo kakve slike sa te utakmice. Gledao sam je nekoliko puta. Ja, moj stručni štab i analitičari i probali smo da prođemo kroz svaki detalj tog meča, ali momci ne smeju da vide nijednu jedinu sliku. Ne. Ni jednu jedinu", rekao je Murinjo.

Zna se šta je plan za "pevce".

"Koncentrisaćemo se na nas, a ne na Bajern. Razvićemo svoj model igre, sa različitim telima, različitim fazama, različitim igračima. Ali, postoji određeni način na koji pokušavamo da igramo fudbal i pokušavamo da razvijemo svoje principe igre. I potpuno smo fokusirani na sebe", objasnio je Murinjo.

Pošto utakmica nema takmičarski značaj, Murinjo je odlučio da odmori Dele Alija, Harija Kejna, Jana Vertongena i Serža Orijea. Trener je priznao da njegov tim neće biti na istom nivou, ali veruje da je doneo pravu odluku.

"Mislite da će naš tim biti isti bez Kejna? Naravno da neće. I naravno da Bajern ne zavisi mnogo od Levandovskog. Njihov trener razmišlja drugačije od mene. Ostavio sam Kejna kod kuće, a očekujem da Levandovski zaigra, ali možda se povredi i ne bude mogao da igra za vikend? Tako da mislim da je bolje dva puta razmisliti i odlučiti da Levandovski ne igra!", rekao je Murinjo, a onda nastavio:

"Stigao sam u sred sezone, imao sam do sada samo četiri-pet-šest nedelja da radim i upoznam igrače, tako da moramo da uradimo sve u hodu. Jako je važno da igrači budu otvoreni ka treneru i treniraju. Mislim da sam potreban momcima i moj posao je da im pomognem", zaključio je trener.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci