Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:30
Putevima šampiona
arenasport2
Na programu od 09:30
Barcelona - Valencia
arenasport3
Na programu od 10:15
Shakhtar - Sevilla
arenasport4
Na programu od 10:00
Napredak - Crvena Zvezda
arenasport5
Na programu od 10:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
27.01.2020. - 12:41

Liverpul treba da igra utakmicu ali Klop kaže - Nećemo biti tamo

Guliver/Getty Images/Catherine Ivill, Catherine Ivill/Getty Images Europe
Liverpul nije savladao Šruzberi, a nemački stručnjak je svojom izjavom iznenadio britanske medije...

Engleska Premijer liga od ovog februara uvodi kratku zimsku pauzu za svoje timove, ali pojedini klubovi će i tokom nje imati obaveze u drugim takmičenjima.

Iako je doneta odluka da se timovima dozvoli mali predah tokom sezone, pojedine ekipe će igrati u FA kupu. Ipak, iz Liverpula je stigla odluka da prvi tim "redsa" neće biti prisutan na toj utakmici.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop i članovi seniorskog tima šampiona Evrope neće učestvovati u ponovljenom susretu 4. kola FA kupa protiv Šruzberija.

To je i sam Klop potvrdio, nakon što je njegova ekipa remizirala 2:2 protiv člana engleske Lige 1, trećeg ranga takmičenja.

Liverpul je imao prednost od dva gola, ali su na kraju ipak odigrali nerešeno i sada ih očekuje ponovljeni meč 4. ili 5. februara.

Ipak, kako je Premijer liga donela odluku da će njeni klubovi tada biti na pauzi, izjava Klopa je podigla dosta bure u britanskim medijima.

"Pre dve nedelje sam rekao momcima da ćemo imati zimsku pauzu, što znači da nećemo biti tamo", rekao je Nemac o ponovljenoj utakmici koja će se igrati na Enfildu.

"Znam da to nije vrlo popularno, ali to je način na koji vidimo stvari. Premijer liga nam je preporučila da poštujemo zimsku pauzu. To ćemo i da uradimo. Ako Fudbalska asocijacija ne poštuje to, onda mi to ne možemo da promenimo. Nećemo biti tamo."

Klop je potvrdio da će "deca biti ta koja će igrati", aludirajući na omladinski tim i takođe istakao da će trener rezervnog tima Nil Kričli voditi ekipu kao prvi trener.

"Moramo da poštujemo zdravlje igrača. Njima je potreban odmor. Potreban im je mentalni i fizički odmor i to je ono zbog čega zimska pauza postoji", rekao je Klop.

"Morali smo da donesemo ovu odluku još ranije jer ovi momci imaju porodice."

Premijer liga je prethodno donela odluku da se uvede kratka zimska pauza u prvoj polovini februara, ali na način da se i dalje svakog vikenda igra fudbal.

Tako će jedne nedelje polovina premijerligaša pauzirati, a druga igrati mečeve, da bi se narednog vikenda stvari obrnule...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci