Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Utah - New Orleans
arenasport2
Na programu od 04:30
Hrvatska - Katar
arenasport3
Na programu od 04:00
Portimonense - Belenenses
arenasport4
Na programu od 04:00
Voluntari - UTA Arad
arenasport5
Na programu od 05:00
Belongs To Us
Otvori pretragu
Fudbal
21.05.2020. • 09:43

Italija pamti Bari 1991: Dominacija zvezdaša u idealnih 11 sa "ove" strane!

MN Press
Uz Bobana i Handanovića, više od polovine tima čine igrači sa ex-Yu prostora.

Uticaj koji je šampionski tim Crvene zvezde iz Barija 1991. imao na evropski, pre svega italijanski fudbal, može lako da se prepozna i danas, skoro 30 godina kasnije.

Portal "Football Italia" birao je 11 fudbalera iz Istočne Evrope koji su ostavili najdublji trag u Seriji A i među njima su četvorica legendarnih fudbalera crveno-belih, od kojih trojica pripadaju najslavnijoj generaciji u istoriji kluba, a jedan je aktuelni trener.

U idealnoj postavi su Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Dejan Savićevićević i Dejan Stanković.

U formaciji 3-4-2-1 nalaze se još dvojica igrača sa prostora bivše Jugoslavije, slovenački golman Samir Handanović i hrvatski vezista Zvonimir Boban.

Uz još po jednog Rumuna, Gruzina, Čeha, Poljaka i Ukrajinca, idealnih 11 sa istočne strane Apeninskog poluostrva izgledalo bi ovako: Samir Handanović (Udineze, Inter) - Kaha Kaladze (Milan, Đenova), Siniša Mihajlović (Roma, Sampdorija, Lacio, Inter), Kristijan Kivu (Roma, Inter) - Dejan Stanković (Lacio, Inter), Zvonimir Boban (Milan), Vladimir Jugović (Sampdorija, Juventus, Lacio, Inter), Pavel Nedved (Lacio, Juventus) - Zbignjev Bonjek (Juventus, Roma), Dejan Savićević (Milan) - Andrij Ševčenko (Milan).

Uredništvo portala "Football Italia" nije biralo trenera ove virtuelne ekipe, ali smo sigurni da bi Vujadin Boškov, kao tvorac jedinog "skudeta" u istoriji Sampdorije, bio u konkurenciji.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci