Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:00
Bayern Munich - Chelsea
arenasport2
Na programu od 16:00
Dallas - Milwaukee
arenasport3
Na programu od 16:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport4
Na programu od 15:30
Basel - Eintracht Frankfurt
arenasport5
Na programu od 16:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
02.05.2020. - 17:38

Frans fudbal ceni Genija - 14. najlepši gol u istoriji Lige šampiona

Guliver, Gary M. Prior/Getty Images Europe
Tada u dresu Milana, protiv Barselone, Savićević je spektakularno zatresao mrežu.

Već u dresu Crvene zvezde postao je jedan od najboljih igrača u Evropi. To se nastavilo i u dresu Milana, sa kojim je takođe predstavljao strah i trepet na međunarodnoj sceni.

Naravno, samo onda kad mu se igrao fudbal. A bilo je i drugih prilika. Dejan Savićević je u finalu Lige šampiona 1994. godine postigao jedan od najboljih golova u istoriji takmičenja.

Ako pitate novinare ''Frans fudbala'', 14. najbolji u ovom takmičenju. Francuzi prave listu, posvetili su joj mnogo vremena i idu od 50. mesta ka vrhu liste.

Predsednik FSCG je zauzeo 14. poziciju, sjajnim udarcem koji je savladao Zubizaretu u finalu protiv Barselone. Slavni španski golman nije imao šanse, iako je udarac upućen iz neugodne pozicije.

Gol Savićevića možete pogledati ovde, a kompletna lista izglasanih golova nalazi se na sledećem linku.

Novinari ''Frans fudbala'' su pauzu u evropskim takmičenjima, kao i u nacionalnim ligama, iskoristili da izaberu najlepše pogotke. U konkurenciji su golovi postignuti u Ligi šampiona, od 1992. godine pa do danas, a njih ima preko 3.000.

Pogodak koji je Savićević postigao najavio je veliku pobedu Milana i osvajanje pehara namenjenog najboljem timu u Evropi. Dejan Savićević je sa Zvezdom već osetio slast takve pobede.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci