Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:00
Partizan - Porto
arenasport2
Na programu od 18:30
Cibona - Crvena zvezda
arenasport3
Na programu od 19:30
Heike Dreschler
arenasport4
Na programu od 19:45
Great teams Francuska
arenasport5
Na programu od 19:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
21.02.2020. - 10:39

Dečak tražio Klopu da izgubi SVE utakmice, usledio je šmekerski odgovor

Guliver/Getty images/Jan Kruger, Jan Kruger/Getty Images Europe
Sjajna priča nam stiže sa Ostrva.

Mladi navijač Mančester junajteda rešio je da uzme stvar u svoje ruke. Nije mogao više da trpi brojne pobede Liverpula, pa je morao da se nekome obrati.

Poslao je pismo Jirgenu Klopu.

Desetogodišnji Darah Kurli, u sklopu školskog zadatka je odlučio da se obrati menadžeru Liverpula. On je kulturno pitao Nemca da li je moguće da Liverpul izgubi nekoliko utakmica kako ne bi osvojili Premijer ligu.

"Sledeći put kada Liverpul bude igrao, molim vas učinite da izgube. Trebalo bi da samo pustite drugi tim da postigne gol. Nadam se da sam vas ubedio da ne osvojite ligu ili ne pobedite u ijednom sledećem meču", bile su reči dečaka.

Ipak, njegov otac je bio šokiran kada su u pošti pronašli odgovor. Pismo sa "Enfilda".

"Moja žena je bila šokirana kada je videla pismo na Darahovo ime. Pitala ga je ko bi to njemu mogao da piše pismo, ali je on rekao "oh, pa to je Jirgen Klop". I bio je Jirgen Klop!"

U pismu desetogodišnjem dečaku, Klop je znao kako da odgovori.

"Nažalost, ovog puta ne mogu da uvažim tvoj zahtev, makar ne svojevoljno. Koliko god ti želeo da Liverpul izgubi, moj posao je da uradim sve da pomogne Liverpulu da pobeđuje, jer postoje milioni ljudi širom sveta koji to žele da se desi. Ne želim da ih razočaram", započeo je menadžer "redsa".

"Na tvoju sreću, gubili smo mečeve u prošlosti i gubićemo ih u budućnosti jer to je fudbal. Problem je kada imaš 10 godina, uvek misliš da će stvari uvek ostati onakve kakve su sada, ali sa moje 52 godine mogu da kažem da to sigurno nije slučaj."

On je dodao da Mančester junajted ima sreće što ima Daraha za svog navijača i pohvalio je njegovu strast za fudbalom i svojim klubom.

"Nadam se da ako budemo imali dovoljno sreće da pobedimo u još mnogo utakmica i možda osvojimo neke trofeje, da nećeš biti previše razočaran, jer iako su naši klubovi veliki rivali, takođe delimo veliko poštovanje jedni za druge. Za mene, to je fudbal. Čuvaj se i srećno", napisao je Jirgen Klop.

Zaista sjajan potez menadžera Liverpula!

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci