Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport2
Na programu od 04:30
Podravka - Rostov
arenasport3
Na programu od 08:00
Sporting - Santa Clara
arenasport4
Na programu od 08:00
Servette - Basel
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Zdravko Mamić
Fudbal
23.02.2021. • 14:56

NE ŽELI ZVEZDU PROTIV DINAMA: Reči Zdravka Mamića o kojima se priča

Zdravko Mamić
MNPress
Bivši predsednik Dinamo Zagreba odgovorio na pitanje šta bi bilo kada bi se sastali beogradski crveno-beli i "modri"

Predstojećeg četvrtka igraju se revanš mečevi u 1/16 finala Lige Evrope, a velike i važne borbe vodiće i dva kluba sa područja bivše Jugoslavija - Crvena zvezda i Dinamo Zagreb.

I dalje oba tima imaju šanse da se plasiraju u narednu rundu, a nekadašnji predsednik zagrebačkog kluba Zdravko Mamić ne bi voleo da nekada u budućnosti dođe do okršaja baš ta dva tima!

Mamić se u razgovoru za "Večernji list" osvrnuo na aktuelna fudbalska dešavanja u regionu. Bio je upitan ko bi u nekom budućem okršaju Zvezde i Dinama izašao kao pobednik.

Bivši predsednik Dinama je dao odgovor u svom stilu.

"Jasno sam i javno rekao da ne bih želeo da Zvezdu izvučemo u Evropi. Ne želim Zvezdu protiv sebe, želim Zvezdu pored sebe. I neka Zvezda napreduje, ja sam njihov navijač i navijač svih klubova s ovih prostora. Utakmica Dinama i Zvezde bila bi neizvesna, odlučivale bi nijanse", rekao je Mamić.

On je govorio i o svojim kritičarima, nakon što je bio osuđen u odsustvu zbog malverzacija dok je bio na čelu Dinamo Zagreba.

"Puno puta sam pokazao da ne gledam svoj interes nego da podmećem svoja široka leđa za interese Dinama. Mene možete gaziti koliko hoćete, ali kad krenete na Dinamo, ja nemam kočnice i uvek ću reagovati. Sećam se kad sam za vreme rata putovao u inostranstvo, govorio da sam Hrvat. Ljudi nisu imali pojma pa bih rekao da je to bivša Jugoslavija. Znali su za Jugoslaviju, ali su govorili: ‘To su idioti, ubijaju se, kolju se.’ Ali kad bismo došli do Šukera i Bobana, onda su znali o čemu pričamo", dodao je Zdravko Mamić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci