Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:45
Arena sport
arenasport2
Na programu od 22:00
Liverpool - Roma
arenasport3
Na programu od 22:00
Show 03
arenasport4
Na programu od 23:30
Epizoda 11
arenasport5
Na programu od 23:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
25.05.2020. - 12:03

Lepa i ružna vest: Biće to najgledaniji i NAJGORI derbi Sevilje!

Guliver/ Tim Bradbury/Getty Images
Nije to to...

Vlasti u Španiji dozvolile su povratak fudbala od 8. juna, a prvi čovek tamošnjeg takmičenja Havijer Tebas trebalo bi da odredi konačan datum "restarta" La Lige.

Za sada je ideja da to bude 11. juna, a Španci čak razmatraju da "miksuju" raspored, pa bi tako prva utakmica posle skoro tromesečne pauze mogla da bude jedan od najvećih derbija na Pirinejima - čuveni derbi Sevilje.

Sve zavisi naravno od toga kako budu protekli treninzi i da li bude novoinficiranih, a u Španiji smatraju da bi tako popularna utakmica mogla da "digne gledanost".

Navikli smo da su utakmice Sevilje i Betisa posebne, ali koliko god da se radujemo predstojećoj, koja bi mogla da bude najgledanija u istoriji, takođe smo svesni da "to nije to" bez fanatične publike na tribinama kojoj je taj meč "za život ili smrt".

Uz tišinu na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" to neće biti ni blizu isti doživljaj, kako je doduše već potvrđeno i u Bundes ligi, ali takva je trenutno realnost fudbalskih mečeva.

Tebas je rekao da su od ovog ponedeljka klubovima dozvoljeni treninzi u grupama od po 14 igrača, a da se početak takmičenja neće označiti sve dok ne dobiju garancije da su svi spremni za nastavak takmičenja.

Zbog visokih temperatura u Španiji u ovo doba godine očekuje se da utakmice budu igrane u večernjim terminima.

Inače, igrači Sevilje su napravili glupost pošto su proteklog vikenda napravili žurku, a još gore od svega je što su to delili na društvenim mrežama, pa će imati za šta da se iskupe navijačima u derbiju protiv "najomraženijeg" rivala Betisa.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci