Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 04:00
Four Days in October
Otvori pretragu
Holand
Fudbal
13.04.2021. • 13:39

KOLIKO JE REALNO: "Zver" iz Dortmunda košta 450 miliona !?

Holand
Tanjug/AP Photo/Bernd Thissen/Pool
Bomba nad bombama, samo da vidimo ko će da je aktivira

Erling Braunt Holand (21) je bez ikakve sumnje najtalentovaniji napadač na svetu, a isto tako nema sumnje da će već ovog leta napustiti Dortmund.

Ključ leži u klauzuli u njegovom ugovoru koja se aktivira u leto 2022. godine i po kojoj bi Holand mogao da ode za 75 miliona evra. To je veliki novac, ali Dortmund je svestan da već u narednom prelaznom roku može da zaradi mnogo više...

Koliko je to više i ko to uopšte može da plati?

Očekuje se da bi Dortmund pristao na ponudu od oko 170 miliona evra, ali daleko od toga da je to jedini trošak koji će budući poslodavac morati da izdvoji za Holanda.

Velika suma novca sledi naravno agentu Minu Rajoli, tu su različite klauzule, ali i ogromni izdaci za platu Norvežaninu koji će postati jedan od najplaćenijih igrača sveta. Plata od oko 50 miliona evra na godišnjem nivou, pa ugovor na pet godina...

"Atletik" je izračunao da je to investicija od oko 450 miliona evra za Erlinga Holanda, što je odmah jasno da može da plati tek nekoliko klubova na svetu.

Real Madrid i Mančester siti, eventualno Mančester junajted, PSŽ, Juventus i Čelsi.

To je ogroman novac, ali bi se mnogo toga vratilo kroz rezultate, pa i kroz marketing. Ipak pričamo o verovatno budućem osvajaču "Zlatne lopte", već ove sezone je dao 33 gola i asistirao za još deset u dresu Dortmunda (34 utakmice).

Poslednje vesti

Poslednji video snimci