Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 11:00
Pregled
arenasport2
Na programu od 10:30
Sassuolo - Inter
arenasport3
Na programu od 11:00
Pregled 25.11.2020.
arenasport4
Na programu od 10:30
Zaragoza - Barca
arenasport5
Na programu od 10:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
IGOR ŠTIMAC
Fudbal
31.10.2020. • 08:35

IGOR ŠTIMAC: Pobeda protiv Srbije i Mihjalovića mu je najdraža selektorska

IGOR ŠTIMAC
MN Press
"Posebno je bio veliki pritisak pred meč u Zagrebu"

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Igor Štimac (53) bio je selektor "A" selekcije svoje zemlje od 2012. do 2013, a pobeda protiv Srbije na "Maksimiru" mu je najdraži uspeh iz tog perioda.

Bila je to utakmica u kojoj je Mihajlović izveo iznenađujuće "istumbani" sastav i u kojoj je za to bio žestoko kažnjen, jer su "vatreni" pobedili 2:0.

U intervjuu za portal index.hr, Štimac je objasnio da je u tom meču imao dodatni motiv u tome da je sa Mihajlovićem imao spor i tokom igračkih dana. Taj narušeni odnos "vuku" još sa početka devedesetih, kada je Štimac gostovao na "Marakani" sa Hajdukom iz Splita, a Mihajlović u dresu Crvene zvezde dobio crveni karton zbog grubog faula na njemu.

- Pobeda protiv Srbije mi je najdraža selektorska. Sa Srbijom smo igrali dva puta, prvo s Ćirom. Protiv Jugoslavije na Maksimiru (1999) nisam igrao zbog suspenzije i tada smo izgubili. Kao selektoru mi je bio imperativ da pobedim jer sam nasuprot sebe imao selektora s kojim sam kao igračem imao konflikt. Posebno je težak bio pritisak koji se stvarao pre utakmice sa Srbijom u Maksimiru, zato sam i otvorio trening u Kranjčevićevoj.

O odnosu sa Sinišom Mihajlovićem rekao je...

-Incident je počeo s Mihajlovićevim startovima. On je startovao da bi polomio noge. Ja se nisam mirio jer sam to želeo kao privatna osoba, ali je naša dužnost bila da se pomirimo jer nas slede mase. Mi kao čelni ljudi naših reprezentacija smo imali dužnost da tako postupimo. Možemo biti ponosni što smo tako reagovali u tim trenucima, postupili smo razumno. Mesec dana pre te utakmice nisam davao izjave i nisam nudio mesta da se nešto pogrešno protumači.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci