Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
Pregled 14. kola
arenasport2
Na programu od 10:00
Real Madrid - Valencia
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 10:00
Bačka - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
Goran Pandev
Fudbal
09.06.2021. • 13:19

GORAN PANDEV: Sport treba da bude dostupan svima

Goran Pandev
Arena sport
Koordinatorka projekta “Stvaramo životne šampione: zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu”, Aleksandra Knežević, sastala sa u Skoplju sa zvaničnim ambasadorom projekta i kapitenom makedonske reprezentacije Goranom Pandevom.

Tom prilikom, ambasador projekta podržao je realizaciju regionalnog kampa za 200 mališana i fudbalskih trenera omladinskih kategorija, koji će u periodu 24-27. jun biti održan na Zlatiboru, Srbija, doprinoseći regionalnom povezivanju, saradnji, zajedničkom učenju i druženju. Posebno je pohvalio to što je organizator za sve učesnike uspeo da obezbedi besplatan dolazak, smeštaj, opremu i prateće sportsko-edukativno-zabavne sadržaje, svestan da nisu uvek sva deca u mogućnosti da pohađaju ovu vrstu aktivnosti.

U nastavku, bilo je reči o mogućnostima za dalje širenje prilika za decu i mlade, te je dogovorena saradnja sa Akademijom Pandev, sa idejom da se zajednički aplicira ka dostupnim evropskim i međunarodnim fondovima orijentisanim ka podršci učešću mladih u sportu, kao i edukaciji u sportu i kroz sport. “Naša je obaveza da sport učinimo dostupnim za sve, a ujedno i da kontinuirano jačamo njegovu edukativnu i pedagošku ulogu”, saglasili su se tokom razgovora Goran Pandev i Aleksandra Knežević.

Predstavnice projekta poželele su puno sreće kako Pandevu, tako i celokupnoj reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu, uz nadu da će igra iste doneti puno radosti celom regionu, čija će podrška biti nepodeljena tokom svih mečeva u narednom periodu.

Projekat “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” realizuje se kroz ERASMUS+ program u oblasti sporta. Koordinator je Razvojni centar za mlade iz Beograda, a konzorcijum okuplja partnere iz omladinskog, obrazovnog i sportskog sektora iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci