Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:45
Partizan - Cedevita Olimpija
arenasport2
Na programu od 12:00
Lyon - Monaco
arenasport3
Na programu od 12:00
Burnley - Tottenham Hotspur
arenasport4
Na programu od 12:00
Boulogne Levallois - Limoges
arenasport5
Na programu od 12:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Dan Tana
Fudbal
17.10.2020. - 13:08

Dan Tana za 24sedam: Samo da ne pokvarimo “orlove” i da Zvezda pobedi u derbiju

Dan Tana
(MN Press)
Analiza čoveka koji ima višedecenijski staž u praćenju omiljenog kluba i reprezentacije.

Dobre partije “orlova” u Oslu i Istanbulu obradovale su i legendarnog Dobrivoja Tanasijevića, poznatijeg u svetu pod nadimkom Dan Tana. Sa višedecenijskim stažom u praćenju klubova i reprezentacije, on sada kaže da nam se nacionalni tim nalazi na dobrom putu, uz napomenu da su i ranije bile slične situacije sa lepom perspektivom, pa smo umeli da ih pokvarimo.

Ako taj talenat opet ne izađe na videlo, možda nas i obraduje nacionalni tim, jer postoji odlična osnova.

– Napravljena je solidna podloga. Baš sam gledao te igrače koje smo dočekali sa Novog Zelanda kao prvake. Dosta ih je iz tog tima i već su sazreliMislim da bi ova generacija mogla da zavlada evropskim fudbalom, ali postoji nekoliko uslova da se to desi i nijedan nema mnogo veze sa terenom. Prvi je da se ne mešaju razni menadžeri, pa čak i ljudi iz samog Saveza, i drugo, da se dozvoli ovom timu stručnjaka oko Ljubiše Tumbakovića potpuna sloboda u radu. Vidite, mi smo i pre igrali, pobeđivali i odlazili na Svetsko prvenstvo, u Rusiju, recimo, ali nismo ovako lepo igrali kao na ove dve utakmice u Oslu i Istanbulu. Obično bismo ranije u ovakvim situacijama umeli sami da pokvarimo atmosferu oko tima tako što bismo menjali igrače ili trenere, ali sad zaista sve izgleda dobro, samo da sačuvamo to što imamo – priča za 24sedam Dan Tana.

A nije baš sve idealno i o tome otvoreno priča Dan Tana:

-Ne sviđa mi se ova priča oko nagrađivanja igrača što je izašla po novinama. Kaže, ako pobedimo Škotsku igrači će dobiti po 100.000 evra. Zašto se to plasira? Ako je to tačno, onda je to moralo da ostane tajna u timu i FSS. Time se samo stvara jak pritisak na tim, jer znate kako već navijači razmišljaju: ako pobede biće da su pobedili zato što su imali novac kao motiv, a ako ne prođu, biće da nisu sposobni da pobede ni kad novac nudiš. Osim toga, zašto davati toliki novac već odlično situiranim fudbalerima. Nepotrebno! Novac im sigurno neće biti važan u meču sa Škotskom, jer on ne postiže golove.

Izlaz iz ove neprijatne situacije Dan Tana vidi u odluci igrača da pobede Škote i preuzmu obećane premije od FSS.

– Treba sad da uzmu taj novac i da kažu da će ga potrošiti za decu sa Kosova i Metohije i za siročad u Srbiji. Svi se busamo da je Kosovo srce Srbije, pa eto jedne prilike da se pokaže na delu koliko nam je zaista stalo do našeg naroda na jugu zemlje. Ali prvo moramo dobiti Škote, koji nisu tako lagan protivnik. Oni su čvršći pozadi od Norvežana i Turaka, a napred će koristiti svaku šansu da nas ugroze. Ako uđemo u neku tuču s njima nećemo dobro proći. Verujem da Tumbaković zna način kako treba da igramo i da konačno završimo na EP sa najboljim timovima kontinenta.

Pre novembarskog suočavanja sa Škotima, nedelja donosi derbi na stadionu u Humskoj.

– Siguran sam da nas posle dužeg vremena očekuje jedan lep derbi. Neće biti navijača, neće biti paljenja, tuče i svega drugog što nam je skretalo pažnju sa utakmice. Samo igrači na terenu, eto dobre prilike da uživamo u igri i nadam se pobedi Crvene zvezde.

A na pitanje šta favorizuje crveno-bele u odnosu na večitog rivala, Dan Tana kroz osmeh odgovara:

– To što nisu već dugo pobedili!

Poslednje vesti

Poslednji video snimci