• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Da li je Liverpul ŠPIJUNIRAO Mančester siti? Engleski savez traži odgovor
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 04.10.2019.
Slučaj iz 2013. je "reaktiviran". Dva kluba su se tada dogovorila, ali Fudbalska asocijacija sada ponovo pokreće...

Guliver/Getty Images/Alex Livesey

"Skaut 7 sistem", softver koji pomaže stručnim štabovima da saznaju sve o određenim timovima, podrazumeva se u Premijer ligi kao važan alat među stručnim štabovima.

Pre šest godina, u Mančester sitiju su navodno bili iznenađeni kada su saznali da je njihov nalog na tom softveru nekoliko puta korišćen tako što su se "logovali" zaposleni u Liverpulu.

Da ne bi izbio veliki skandal, klub sa Enfilda je 2013. godine navodno uplatio milion funti na račun "građana", čime su ostvarili dogovoreno u poverljivom sporazumu dve strane.

Ovih dana, Fudbalska asocijacija Engleske zainteresovana je za taj slučaj i poslala je Sitiju zvanični zahtev za informacije o navodnom "hakovanju" velikog rivala.

Portal "Liverpul Eho" objavio je da nadležni ne tretiraju ovaj proces kao "istragu", već kao prikupljanje informacija.

Učešće Fudbalske asocijacije može da bude značajno, jer u svojim pravilima propisuje "da bi učesnici takmičenja trebalo da se sve vreme ponašaju u skladu sa interesom igre. Oni ne bi trebalo da urade bilo šta što je nedozvoljeno i što dovodi igru na loš glas".

To pravilo se odnosi na "sva takmičenja, klubove, klupske predstavnike, kao i na igrače".

Prema pisanju londonskog "Tajmsa" iz 2013. godine, Citi je podneo žalbu zbog neovlašćenog korišćenja svog naloga na softveru za skautiranje. Takođe, list je objavio da Premijer liga nije bila obaveštena o dogovoru dva tima kojim su rešili tu situaciju.

Šta će sada preuzeti Fudbalska asocijacija (FA)?

"Ako Siti podnese sve detalje slučaja nadležnima, oni će možda zatražiti informacije i od Liverpula. Posle toga, FA će odlučiti da li će biti potrebe za disciplinskim postupkom" objavio je "Eho".

<< NAZAD