Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:00
Arsenal - Leicester City
arenasport2
Na programu od 02:30
AZ - Rijeka
arenasport3
Na programu od 02:30
Engleska - Vels
arenasport4
Na programu od 02:15
Benfica - Belenenses
arenasport5
Na programu od 02:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
25.09.2020. • 09:09

CIRKUS U FRANCUSKOJ: Nejmar na internetu objavio Gonzalesov broj telefona, ovaj se kleo navijačima da nije rasista

Tanjug, Michel Euler/AP
Ne stišava se bura posle "klasika" i optužbi za rasizam

Saga o navodnom rasizmu Alvara Gonzalesa prema Nejmaru poprimila je pomalo nadrealne obrise poslednjih dana. Naime, Španac je lično objašnjavao navijačima svog Olimpik Marselja da nije rasista, za šta ga je optužio Nejmar, dok se na društvenim mrežama pojavio njegov broj telefona, posle čega je dobijao pretnje smrću.

Ono što je nadrealno tu jeste da je njegov broj u javnost navodno pustio lično Nejmar!

Brazilac je posle francuskog "klasika" i pobede OM-a javno objavio da mu je Gonzales rekao da je "majmunski kučkin sin", što Alvaro žestoko negira, a što je hteo i lično da objasni navijačima Marseja.

Klub mu je izašao u susret, tako da se Španac ove nedelje sastao sa vođama navijača i lično im se zakleo da nije rekao ništa rasistički prema Nejmaru. Posle toga je kazao i da želi da se lično vidi sa Brazilcem, da raščiste šta imaju.

Prema pisanju francuskih medija, 30-godišnji Španac bio je jako emotivan u razgovoru sa navijačima, govorivši da nije rasista i da je otvoren prema različitim kulturama. On je objasnio koliko voli grad i klub, kao i da je jedva suzdržavao bes te večeri kada ga je Nejmar optužio da je rasista. U jednom trenutku se i rasplakao.

Gonzales je maltretiran na ulicama Marseja zbog ovih optužbi, što ga je šokiralo. Njegova porodica je takođe "razvlačena" u medijima, pogotovo u Španiji.

Igrač je predsedniku OM-a Žak-Anriju Erou rekao da je spreman da ode iz kluba ako mu ne veruju.

U isto vreme, klub je potvrdio da je Alvaro Gonzales podneo prijavu pošto su on i njegova porodica dobili pretnje smrću. Jedan od glavnih zadataka policije jeste da saznaju ko je na internetu objavio igračev broj telefona.

Izvori bliski Marseju ubeđeni su da je to uradio upravo Nejmar, koji je kontaktirao igrače iz Primere da bi saznao njegov broj. Gonzales je morao da ga promeni posle svega.

Uprava francuske lige pokušava da smiri situaciju i pokrene razgovor između igrača i dva kluba, da bi pokazali jedinstvo i dokazali da su se pomirili.

Nejmar je u sredu saslušan, a Gonzales će biti danas ili u subotu.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci