• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Bufon napustio PSŽ!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 05.06.2019.
Proslavljeni italijanski golman Đanluiđi Bufon istakao je da se u Parizu osjećao sjajno, ali kako sada razmišlja o...

MN Press

Proslavljeni italijanski golman Đanluiđi Bufon (41) napustio je redove francuskog šampiona Pari sen Žermena nakon samo jedne sezone.

"Moja avantura van Italije se završava. PSŽ je predložio obnavljanje ugovora, međutim, nisam prihvatio ponudu. Želim da se zahvalim svima, na prilici koju sam dobio u Parizu. Hvala vam za emocije koje smo podelili", kazao je Bufon.

Istakao je kako se u Parizu osećao sjajno, ali i kako razmišlja o novim izazovima.

"Ernest Hemingvej je napisao da postoje samo dva mesta na svetu gde ljudi mogu živeti srećno - kod kuće i u Parizu. Pariz će na neki način uvek ostati moj dom, allez Paris! Hvala vam i srećno u svemu", dodao je iskusni čuvar mreže.

Uprava PSŽ potvrdila je da neće produžiti saradnju s Bufonom, koji je na golu "svetaca" upisao 25 nastupa, osvojivši Ligu 1.

Još nije poznato gde će Bufon braniti od jeseni, ali je odlučan u nameri da nastavi karijeru. Mediji na Apeninima pišu kako je već dobio nekoliko ozbiljnih ponuda.

Bufon je karijeru počeo u Parmi, gde je proveo šest godina, a potom je 17 godina bio član Juventusa. U dresu Parme je osvojio tri trofeja, među kojima Kup UEFA (1999), dok je kao čuvar mreže "stare dame" osvojio čak 19 trofeja, od čega devet titula prvaka Italije.

<< NAZAD