Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Vlade Divac
Fudbal
25.01.2023. • 12:07

VIDIMO SE I NA SP 2024. GODINE: Divac posetio fudbalere Srbije u Los Anđelesu

Vlade Divac
Utakmica protiv SAD se igra u četvrtak ujutru (04.00, TV Arena 1 Premium)

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac posetio je trening fudbalske reprezentacije Srbije u Los Anđelesu uoči prijateljske utakmice sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koja je na programu sutra ujutru u 04.00 časa (TV Arena 1 Premium).

Divac se fotografisao sa srpskim fudbalerima, a potom je podsetio Dragana Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kome je selektor naše reprezentacije ostvario prvi veliki uspeh u igračkoj karijeri.

"Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak. Odmah preko puta ovog stadiona je stari 'Koloseum' koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju", rekao je Divac i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u Los Anđelesu:

"Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo".

Divac je izjavio da je uveren da će srpski fudbaleri posle Svetskog prvenstva u Kataru biti još jači i mudriji u narednom periodu.

"Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na SP. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat", rekao je Divac.

On je istakao da je važno što Srbija ni u košarci ni u fudbalu nije menjala selektora posle prvog slabijeg rezultata.

"Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Svetislav Pešić i Dragan Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi", zaključio je Divac, a prenosi sajt Fudaskog saveza Srbije.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci