Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Fudbal
06.03.2021. • 18:40

ANTONIO RUKAVINA DONEO ODLUKU: Neću više igrati za "orlove"

MN Press
Često se dešava da se igrači ne penzionišu, ali on je jasno poručio da je kraj

Srbija je u prethodnom periodu morala da improvizuje sa desnim bekovima. Prilagođavala se situaciji, igrala sa trojicom štopera, stavljala uz desnu aut liniju igrače koji inače nisu u klubovima nastupali na tom mestu. Ovo traje sve od odlaska Antonija Rukavine.

Nekadašnji desni bek nacionalnog tima neće se ni vraćati u reprezentaciju Srbije. To je otkrio u jednom intervjuu za kazahstanski ''Meta-Ratings''.

Nakon razgovora o dešavanjima u Astani, koja nije uspela da osvoji Superkup Kazahstana, bivši igrač je pričao i o nacionalnom timu.

''Ne, igram poslednje godine karijere. Svaki igrač treba da bude svestan kada je dosta i da se penzioniše. Moramo da damo šansu mlađim igračima'', rekao je dugogodišnji desni bek reprezentacije.

Na novom spisku selektora nalaze se Milan Gajić (Crvena zvezda) i Marko Petković (TSC), kojima je prirodna pozicija upravo desni bek. Na nekim prethodnim spiskovima dešavalo se da uopšte nemamo igrača na tom mestu.

Kada se igralo sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, mesto desnog ving-beka popunjavali su Darko Lazović, Mijat Gaćinović, čak i Nemanja Radonjić, a pozve su prethodnih godina dobijali Marko Gobeljić i Nemanja R. Miletić.

Antonio Rukavina je nakon Bežanije i Partizana nosio dres Borusije iz Dortmunda, Minhena 1860, Valjadolida i Viljareala, a od 2018. godine igra za Astanu. U nacionalnom timu je upisao 59 nastupa.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci