• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
10 godina kasnije, Miha se vratio: "Sve govorim u lice"
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 29.01.2019.
Siniša Mihajlović preuzeo Bolonju, prvi klub koji je samostalno vodio. "Uživao sam ovde. Moja deca najviše", rekao...

Mario Carlini/Iguana Press/Guliver/Getty images

Siniša Mihajlović (49) ponovo je u Seriji A.

Deset i po godina nakon što je počeo samostalnu trenersku karijeru, "Miha" je opet u klubu u kojem je napravio tako veliki korak - u Bolonji.

Pregovori o njegovom povratku na stadion "Renato Dal'ara" bili su kratki i uspešni, jer nije bilo potrebno mnogo vremena da prihvati poziv i da nasledi Filipa Inzagija u nezavidnom trenutku.

U ovom momentu, Bolonja se nalazi u zoni ispadanja, sa tri boda manje od Empolija, prvog tima iznad crte koja deli one koji će ostati u Seriji A od onih koji će se preseliti u niži rang.

Mihajlović je čvrsto uveren da njegov tim ima kvalitet da ne ispadne u Seriju B.

"Moja prvobitna ideja bila je da odem u inostranstvo. Dobijao sam ponude i na kraju je stigla ova, Bolonjina, i prihvatio sam je jer zaista želim da radim. Uveren sam da ovaj tim može da bude spasen. Veoma je teško, ali uveren sam i siguran u to. Pričao sam sa ekipom, sve moramo da uradimo brzo. Tražio sam od igrača da budu posvećeni i da budu koncentrisani na ono što pričam na treninzima", rekao je srpski trener na promociji.

"U poslednjoj utakmici (poraz od Frozinonea 0:4) smo dotakli dno i sada možemo samo da rastemo. Moramo da ostanemo mirni i da pravilno radimo, da vratimo veru i hrabrost, jer volim da igram tako da pobeđujem i da nikad ne gubim. Hoću da izgradim odan odnos sa igračima. Prvi korak smo preduzeli, sada će biti potrebno da radimo iz dana u dan. Objasnio sam im šta želim", dodao je on.

Prošlog leta, nakon rastanka sa Torinom, Mihajlović je prihvatio ponudu Sportinga, ali se u lisabonskom klubu zadržao samo devet dana. Rukovodstvo koje ga je dovelo u taj klub je u međuvremenu otišlo, a on je zatražio milionsku odštetu.

I u Bolonji je govorio o tome:

"Potpisujem ugovore sa klubom, a ne sa predsednikom... Povredilo me je to, jer nisam imao nikakve veze sa tim promenama. Otišao sam tamo sa najboljim namerama".

Kako je odlučio da prihvati poziv novog-starog kluba?

"Razgovarali smo najpre telefonom i kada sam shvatio da mogu ovo da uradim, odmah sam prihvatio i zaista verujem u to".

Nekadašnji selektor Srbije je u poslednjih deset i po godina vodio niz timova - Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino.

"Već je prošlo deset godina od kada sam prvi put došao u Bolonju. Svaki put se ovde osetim prijatno. Razgovarao sam sa decom i rekli su mi da su se u Bolonji osećali najbolje. Ljudi su uvek pristojni, dobri i spremni da pomognu drugima. Bilo je dobro, iako sam imao nekih nesporazuma sa određenim ljudima. Sve je to sitno i nosim dobru uspomenu na ovaj grad i na ovo društvo".

Upitan da uporedi sadašnji tim Bolonje sa tadašnjim, koji je vodio od novembra do 2008. do aprila 2009, "Miha" kaže da je aktuelni sastav bolji.

<< NAZAD