Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
Nacional - Racing
arenasport2
Na programu od 00:30
Motor - Veszprem
arenasport3
Na programu od 00:00
Lazio - Atalanta
arenasport4
Na programu od 00:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Automoto
12.05.2020. - 12:04

Potvrđen rastanak: Hvala Seb, najviše sam naučio od tebe

Charles Coates/Getty Images Europe
Šarl Lekler, a potom i Ferari potvrdili da Sebastijan Fetel napušta tu ekipu na kraju sezone

Najavljeno - učinjeno.

Sebastijan Fetel voziće za Ferari još ove sezone, ako se ona nastavi, a onda će napustiti italijanski tim.

Iako je Nemac želeo da nastavi saradnju, ipak nije uspeo da pronađe zajednički jezik sa čelnicima Ferarija, pa će po isteku sezone potražiti novi tim.

Ferari u saopštenju nije naveo konkretne razloge, iako se spekuliše da je zapelo oko dužine ugovora i visine plate.

"Ovo je zajednička odluka, obe strane smatraju da je tako najbolje. Nije bilo lako doneti je. Ne postoji neki konkretan razlog za nju, osim vere da je došlo vreme da se krene različitim putevima, kako bi se ostvarili ciljevi", naveo je direktor Ferarija Matija Binoto.

Fetel je takođe potvrdio da će saradnja biti okončana nakon pet godina.

"Da bi se ostvarili najbolji rezultati u ovom sportu neophodno je da obe strane rade u savršenoj harmoniji. Tim i ja smo shvatili da više nema zajedničkih želja da ostanemo zajedno po završetku ove sezone", istakao je četvorostruki šampion Formule 1 naglasivši da "finansije nisu igrale nikakvu ulogu u zajedničkoj odluci".

Pre Ferarijevog saopštenja na Twitteru se oglasio i Fetelov timski kolega Šarl Lekler koji mu je uputio oproštajnu poruku.

"Bila je velika čast biti tvoj timski kolega. Imali smo nekoliko napetih trenutaka na stazi. Neki su bili jako dobri, a neki nisu završili kako smo obojica želeli, ali je uvek bilo poštovanja iako mnogi to nisu tako videli. Nikada nisam toliko mnogo naučio kao od tebe kao timskog kolege. Hvala ti na svemu Seb", napisao je Lekler, koji ima osiguran ugovor sa Ferarijem do 2020. godine.

 

Nakon govorkanja da Fetel neće ostati u Ferariju, odmah su krenule i spekulacije oko toga ko bi mogao da ga nasledi, ali i gde će nastaviti karijeru.

Priča se da bi na njegovo mesto mogao da dođe Karlos Sainc iz Meklarena, a u ekipu Meklarena Danijel Rikardo iz Renoa, koji je već nekoliko puta isticao da nije zadovoljan u tom timu. On je već 2018. pregovarao sa Meklarenom, ali nije došlo do saradnje.

Pominje se da bi opcija za Meklaren mogao da bude i Fetel, ali je sve to na "dugačkom štapu", a kao najcrnji scenario navodi se da bi mogao i da završi F1 karijeru.

Engleski mediji ne odbacuju mogućnost i da bi zamena za Fetela u Ferariju mogao da bude i aktuleni šampion Luis Hamilton.

Fetel je u ekipu Ferarija stigao 2015. godine nakon što je osvojio četiri titule šampiona Formule 1 sa Red Bulom. U italijanskom timu nije uspeo da ponovi taj podvig, a najbliži je bio 2017. i 2018. kada je osvajao drugu poziciju.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci