Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
MaxBet NEWS
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 23:00
Epizoda 11
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Automoto
12.05.2020. - 09:41

Obrt: Fetel je želeo da ostane u Ferariju, ali...

Guliver/Getty Images/Charles Coates
... četvorostruki šampion Formule 1 i italijanski tim ipak se nisu dogovorili, pa je izvesno da će na kraju sezone napustiti ekipu

Pre manje od mesec dana, dok su vozači Formule 1 na prinudnoj pauzi zbog korone virusa, vozač Ferarija Sebastijan Fetel izjavio je da nema dilemu oko toga da li će i po isteku ugovora na kraju sezone ostati u toj ekipi.

Fetel je tada rekao da želi da produži ugovor.

"Jasno sam to poručio prošli put kada smo razgovarali. To je bilo na predstavljanju bolida. Kakav će to ugovor biti? Onakav kakav će zadovoljiti i mene i ekipu. U pogledu trajanja obično sam u prošlosti potpisivao na tri godine", naveo je četvorostruki šampion F1.

Ipak, stvari su se u međuvremenu malo promenile.

Nemac će sudeći po novim informacijama ipak na kraju 2020. napustiti italijanski tim, prenosi "Autosport".

Pravi razlozi zbog čega je doneo takvu odluku nisu poznati, ali se spekuliše da sa Ferarijem ipak nije uspeo da se dogovori oko plate i uslova, odnosno dužine ugovora.

Ukoliko Fetel ne produži saradnju sa Ferarijem, moglo bi doći do ozbiljnih promena u ekipama. Naime, na njegovo mesto bi onda mogao da dođe Karlos Sainc iz Meklarena, a u ekipu Meklarena Danijel Rikardo iz Renoa, koji je već nekoliko puta isticao da nije zadovoljan u tom timu. On je već 2018. pregovarao sa Meklarenom, ali nije došlo do saradnje.

Pominje se da bi opcija za Meklaren mogao da bude i Fetel, ali je sve to na "dugačkom štapu", a kao najcrnja opcija u igri je da završi F1 karijeru.

Fetel je u ekipu Ferarija stigao 2015. godine nakon što je osvojio četiri titule šampiona Formule 1 sa Red Bulom. U italijanskom timu nije uspeo da ponovi taj podvig, a najbliži je bio 2017. i 2018. kada je osvajao drugu poziciju.

Ferari je ranije osigurao saradnju sa drugim vozačem Šarlom Leklerom do kraja 2024. godine.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci