Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 22:45
Red Bull Worldies
arenasport4
Na programu od 21:00
Midtjylland - Slavia Praha
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Automoto
18.05.2020. - 15:13

"Nije izvodljivo da se trka u Singapuru održi bez navijača"

Guliver/Getty Images/ Lars Baron
Organizatori trke Formule 1 u jugoistočnoj Aziji jasno poručili da je besmisleno da se u septembru vozi noću pred praznim tribinama

Nakon otkazivanja ili odlaganja prvih deset trka zbog pandemije korona virusa, čelnici Formule 1 imaju za cilj da nova sezona počne dvema trkama u Austriji početkom jula.

Obe trke održaće se bez navijača, a očekuje se da će tako biti i na trkama u drugim zemljama.

Ipak, organizatori Velike nagrade Singapura ne žele da se pomire sa tim. Smatraju da njihova trka ne može da se održi pred praznim tribinama.

Velika nagrada Singapura, zakazana za septembar, ulična je trka i vozi se u noćnom terminu i bio bi veliki izazov držati navijače podalje od trke.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa Formulom 1, vladom Singapura i drugim uključenim u organizaciju o tome da se "procene različite mogućnosti" za održavanje trke.

Prošlogodišnja Velika nagrada Singapura je u tri dana privukla 268.000 gledalaca, a značajan deo njih došao je iz inostranstva.

"Mi ćemo i dalje pratiti razvoj događaja. Naš najveći prioritet i dalje ostaje dobrobit i sigurnonost svih uključenih", naveli su organizatori.

Singapur je do sada prijavio više od 28.000 inficiranih virusom Covid-19, a zvaničnici su najavili da bi s ublažavanjem uvedenih mera moglo početi početkom juna.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci