Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 23:30
Epizoda 32
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Automoto
18.04.2020. - 11:07

Ne zna se da li će F1 sezone i biti, ali Fetel je doneo važnu odluku

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Vozač Ferarija zna šta mu je činiti, bez obzira što ove godine još nije izašao na stazu

Sebastijan Fetel, kao i ostali vozači Formule 1, nestrpljivo čekaju odluku o početku nove sezone.

Trebalo je da startuju 15. marta u Australiji, ali je zbog pandemije korona virusa početak odložen, a onda je redom otkazano još osam trka i neizvesno je kada će i da li voziti ova sezona Formule 1.

Čelnici prave neke planove da se započne serijom trka u Evropi, najverovatnije u julu, pa da se po skraćenom postupku održi sezona.

Mnogi timovi morali su da "skrešu" budžete, neke ekipe aktivno su se uključile u borbu protiv pandemije Covid-19, a vozači čekaju "zeleno svetlo" i većina vežba na simulatorima kako bi spremno dočekala start.

Sebastijan Fetel, vozač Ferarija, razmišlja i dalje od ove sezone, ma kakva ona bila.

Ugovor sa italijanskom ekipom vezuje ga do kraja sezone, ali on nema dilemu da želi da ostane u istom timu.

"Jasno sam to poručio prošli put kada smo razgovarali. To je bilo na predstavljanju bolida. Kakav će to ugovor biti? Onakav kakav će zadovoljiti i mene i ekipu. U pogledu trajanja obično sam u prošlosti potpisivao na tri godine", jasno je poručio četvorostruki šampion.

Ferari je već ranije osigurao saradnju sa drugim vozačem Šarlom Leklerom do kraja 2024. godine, a Fetel bi to mogao da uradi i pre nego što sezona zvanično počne.

"Postoji velika šansa da konačnu odluku donesemo pre nego što trke počnu, jer bi to moglo da bude tek za dva i po meseca", naveo je Fetel, napomenuvši da ne beži od toga da bi ove godine mogao da dobije daleko manju zaradu zbog krize koju je izazvala pandemija korona virusa.

Posle trke u Australiji redom su otkazane i trke u Azejberdžanu, Bahreinu, Vijetnamu, Kini, Holandiji, Španiji, Monaku i Kanadi, a čelnici F1 veruju da bi prva ovogodišnja trka mogla da bude Velika nagrade Francuske, koja je zvanično na programu 28. juna.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci