Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 22:45
Red Bull Worldies
arenasport4
Na programu od 21:00
Midtjylland - Slavia Praha
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Automoto
14.04.2020. - 18:29

"Ma neka bude i bez publike, samo da se vozi"

Guliver/Getty Images/Charles Coates
Vozač ekipe Alfa Romeo Antonio Đovinaci podržao je ideju da sezona Formule 1 počne bez prisustva gledalaca, zbog pandemije korona virusa.

Sezona Formule 1 trebalo je da počne 12. marta u Australiji, ali se to nije dogodilo zbog pandemije korona virusa.

Odloženo je ili otkazano ukupno devet trka, a nedavno je sportski direktor takmičenja Ros Bron rekao da se razmatra mogućnost da takmičenje počne bez publike.

 

Vozač Alfa Romeo tima Antonio Đovinci podržao je tu ideju.

"Sigurno je da će to biti zaista drugačije, ljudi koji dolaze da nas podrže daju dodatnu motivaciju svakom vozaču. Ali sada, najvažnije je trkati se u bezbednim uslovima, a jedan od načina je i to da ne bude navijača na tribinama. Naravno da će nas podržati iz svojih domova, ali mislim da će, ako ćemo uskoro da počnemo, trke bez publike biti bezbedne", rekao je Đovinaci, preneo je Skaj.

Đovinaci je jedini italijanski vozač u Formuli 1 ove sezone, a njegova domovina je jedna od najpogođenijih korona virusom.

Otkako se vratio iz Melburna, on je u izolaciji u Monaku, odvojen je od porodice i devojke koji su ostali u Italiji. Đovinaci sam kuva, čisti i pere veš, a putem video poziva radi sa fitnes trenerom.

Učestvuje svakodnevno u virtuelnim treninzima, dok je u trci debitovao petim mestom.

"Bilo je lepo, a to smo uradili zbog navijača, za ljude koji su ostali u svojim kućama, kako bi videli u akciji vozače Formule 1. Ali, bilo je teško na kraju trke, bio sam potpuno mokar", naveo je italijanski vozač.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci